Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

“Έκανε πίσω” ο Παπαϊωάννου και έπεισε ΝΔ και ΛΑΟΣ

Μετά το φιάσκο με την αποχώρηση των δύο κομμάτων ΝΔ και ΛΑΟΣ ο υπουργός Δικαιοσύνης παίρνει πίσω το επίμαχο άρθρο 39. Ψηφίστηκε τελικά το νομοσχέδιο σήμερα στη αρμόδια Επιτροπή.

Απέσυρε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου το άρθρο 39 του νομοσχεδίου για τη «δίκαιη δίκη», με βάση το οποίο μετατρέπεται σε πλημμέλημα από κακούργημα η ποινή για παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών, μετά τις αντιδράσεις Ν.Δ. και ΛΑΟΣ.

Μετά το φιάσκο με την αποχώρηση των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου από τη συζήτηση και ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, ο Μ. Παπαιωάννου είχε βάλει ως όρο την ομόφωνη στήριξη των κομμάτων για τη συγκεκριμένη διάταξη αυτή.

Έτσι μετά από αυτή την εξέλιξη το νομοσχέδιο «για τη δίκαιη δίκη και την εύλογη διάρκεια αυτής» ψηφίστηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.. Κατά τάχθηκαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, επιφυλάξεις εξέφρασε το ΛΑΟΣ.

Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε πως θα φέρει αλλαγές, πριν το νομοσχέδιο εισαχθεί στην Ολομέλεια. Μεταξύ άλλων ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου θα προτείνει τα συναινετικά διαζύγια αντί να εκδίδονται με διάταξη, να βγαίνει απόφαση, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα και άσκηση ενδίκων μέσων και παραίτηση από αυτά και να δούμε τη διαδικασία για το πώς αυτά περνάνε, πλέον, στο ληξιαρχείο. Αλλαγές θα υπάρξουν και σε σχέση με τα παράβολα των δικών αλλά και τις μεταθέσεις των δικαστικών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε