Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Εκλογές 2014: ΚΚΕ: Επέστρεψαν τα χαμόγελα στον Περισσό

Εκλογές 2014: ΚΚΕ: Επέστρεψαν τα χαμόγελα στον Περισσό

Ανέκαθεν η στάση του ΚΚΕ στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών βρισκόταν στο επίκεντρο των πολιτικών αναλύσεων και συζητήσεων, καθώς η ηγεσία του κόμματος απέφευγε να πάρει σαφή και ξεκάθαση θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου ακόμη και αν προερχόταν από το χώρο της κεντροαριστεράς.

Ήδη ο ‘Ριζοσπάστης” εκφράζοντας ουσιαστικά τη γραμμή του κόμματος καλεί τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να ψηφίσουν λευκό ή άκυρο, γεγονός που ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως και ιδίως προς την κατεύθυνση καταψήφισης των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια η εκλογική βάση του κόμματος που βρίσκεται εκτός του σκληρού κομματικού μηχανισμού συνήθως δεν υπακούει στη γραμμή του Περισσού και πιθανότατα στην παρούσα συγκυρία να πάρει θέση υπέρ υποψηφίων που κινούνται στον ευρύτερο προδευτικό χώρο.

Πάντως με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητιών εκλογών τα χαμόγελα επέστρεψαν στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος, καθώς τα ποσοστά σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2012 σε επίπεδο περιφερειών.

Το γεγονός αυτό κάνει τον Περισσό να αισιοδοξεί ότι στην κάλπη των ευρωεκλογών θα πετύχει διψήφιο ποσοστό καθώς αποτελεί την πιο αυθεντική και με ξεκάθαρες θέσεις κατα της ΕΕ αντιμνημονιακή δύναμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα απόλυτα ντέρμπι στους δήμους όλης της χώρας! Υποψήφιοι δήμαρχοι με ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους – Δείτε όλους τους δήμους και τα αποτελέσματα!

Μυρίζει… μπαρούτι ο Πειραιάς! – Ο Μώραλης είχε φτιάξει αυτοκόλλητα με το ερώτημα: “θα ψηφίσετε τον αντι-Ολυμπιακό;” καταγγέλλει ο Μιχαλολιάκος

Δήμος Ελληνικού: Στο δεύτερο γύρο Κωνσταντάτος και Κορτζίδης

Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής δημιουργούν ερωτήματα στα κόμματα

Δείτε τα αποτελέσματα για το Δήμο που σας ενδιαφέρει LIVE στο Newsit

108 οι δήμαρχοι που εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε