Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Εκλογές 2015: Δεν μας ανησυχούν, λέει η Κομισιόν

Εκλογές 2015: Δεν μας ανησυχούν, λέει η Κομισιόν

Μπορεί πολλά να έχουν ακουστεί τις τελευταίες ώρες για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί αλλά η Κομισιόν δηλώνει πως δεν ανησυχεί για την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης.

Δεν αποτέλεσε έκπληξη για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.

Η ίδια εκπρόσωπος ανέφερε ότι πριν από την ανακοίνωση για προκήρυξη εκλογών, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε επαναλαμβανόμενες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. «To περιμέναμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, η Ανίκα Μπράιτχαρτ τόνισε ότι η Επιτροπή σέβεται την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να οδηγήσει άμεσα τη χώρα σε εκλογές και πρόσθεσε ότι για την Επιτροπή προέχει η πλήρης στήριξη του προγράμματος σταθερότητας που μόλις υπέγραψε η Ελλάδα.

H Aνίκα Μπράιτχαρτ σημείωσε, επίσης, ότι τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν υπέρ το προγράμματος την περασμένη Παρασκευή. «Η ευρεία στήριξη και η έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται από το πρόγραμμα είναι αναγκαία συστατικά για την επιτυχία του», ανέφερε η ίδια.

Επιπλέον, η Α. Μπράιτχαρτ τόνισε ότι η Επιτροπή δεν ανησυχεί για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες αποφασίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση και ψηφίστηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων, σημειώνοντας ότι έχουν ψηφιστεί και οι προαπαιτούμενες δράσεις. “Επιμέναμε σε αυτά τα προαπαιτούμενα, πριν την υπογραφή του προγράμματος”, επισήμανε η ίδια εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι δεδομένης της υπερψήφισής τους από τη Βουλή των Ελλήνων δεν χρειάζεται νέα πολιτική απόφαση για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Τέλος, η Ανίκα Μπράιτχαρτ υπενθύμισε ότι το επόμενο “κύμα” σημαντικών μεταρρυθμίσεων αναμένεται τον Οκτώβριο και η Επιτροπή θα παρακολουθεί στενά την εφαρμογή τους. Η πρώτη αξιολόγηση για την εφαρμογή του νέου προγράμματος θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, δήλωσε η ίδια εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε