Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές ΝΔ: Άδωνις Γεωργιάδης: Στο β γύρο θα ψηφίσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Ξεκάθαρη θέση υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον δεύτερο γύρο των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης
– Έπλεξε το εγκώμιό του, αλλά δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στον Βαγγέλη Μείμαράκη για την πρωτιά
– Ποιοι είναι οι τρεις λόγοι για τους οποίους κατέληξε σε αυτή την απόφαση για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος
– Ξεκαθάρισε πως πρόκειται για την δική του, προσωπική επιλογή η οποία όπως τόνισε δεν αποτελεί προσπάθεια επηρεασμού για όσους τον ψήφισαν στον πρώτο γύρο
– Κατέστησε σαφές ημείωσε πως αν τελικά κερδίσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θα τον τιμά ως αρχηγό της ΝΔ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μπορεί να μην κατάφερε τον μεγάλο του στόχο, ο οποίος ήταν να περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο παίρνει ξεκάθαρη θέση για την επόμενη μέρα. Κι αυτή η θέση έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρόλα αυτά, δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει πως η στήριξή του στον δεύτερο γύρο αφορά σε καθαρά προσωπική του απόφαση, κάτι που σημαίνει πως δεν επηρεάζει την ψήφο όσων τον στήριξαν. Ουσιασικά δηλαδή, λέει στους ψηφοφόρους του: “Εγώ θα ψηφίσω Μητσοτάκη, εσείς κάντε ό, τι θέλετε”.

Συγχαρητήρια στον Μεϊμαράκη, το “χρίσμα” στον Μητσοτάκη

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, με δήλωσή του το απόγευμα της Δευτέρας, αρχικά ευχαρίστησε τους περίπου 400.000 νεοδημοκράτες που πήραν μέρος στην χθεσινή εκλογική διαδικασία.

Στην συνέχεια δήλωσε πως όσον αφορά στην δική του υποψηφιότητα αισθάνεται υπερήφανος διότι “καταφέραμε μέσα σε λίγες εβδομάδες, ξεκινώντας κυριολεκτικά από το μηδέν, χωρίς μηχανισμούς, χωρίς βουλευτές, χωρίς τη δυνατότητα να κινητοποιήσουμε κόσμο στην επαρχία, μόνο με τη δύναμη των πολιτών, να καταγράψουμε διψήφιο ποσοστό”.

Ακολούθως παραδέχθηκε την καθαρή νίκη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, λέγοντας συγκεκριμένα: “Θέλω να συγχαρώ τους συνυποψηφίους μου για ένα πολύ ωραίο προεκλογικό αγώνα. Δεν είχε τις εντάσεις που περιγράφονται. Συγχαρητήρια στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Άξιζε την πρωτιά γιατί αντικατοπτρίζει το σεβασμό της παράταξης σε έναν άνθρωπο που την υπηρετεί για 40 χρόνια”.

Για να συνεχίσει, πλέκοντας το εγκώμιο του δικού του “εκλεκτού”: “Συγχαρητήρια και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση και διεκδικεί επάξια την ηγεσία του κόμματος. Δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός. Γι’ αυτό το λόγο και χωρίς να εκληφθεί αυτό ως γραμμή, αφού οι πολίτες είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν ό, τι θέλουν, οφείλω να πω ότι εγώ προσωπικά θα στηρίξω την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη”.

“Για τρεις λόγους”

Αμέσως μετά, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε πως στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τρεις λόγους:

Πρώτον γιατί πιστεύει πως έχει έρθει η ώρα για ανανέωση. “Χρειάζεται να γυρίσουμε σελίδα και ο Κυριάκος παρουσίασε μία συγκροτημένη υποψηφιότητα με θέσεις, απόψεις και αρχές”, είπε χαρακτηριστικά.

Δεύτερον γιατί είναι σημαντικό δύο πρόσωπα από διαφορετικές ιδεολογίες να μπορούν να συνεργαστούν κι έτσι να εκφραστεί το σύνολο της παράταξης.

Τρίτον, διότι όπως σημείωσε “δεν ξεχνώ πως κατά την διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης συνεργάστηκα άψογα με τον Κυριάκο και κάναμε μία σειρά επιτυχημένων μεταρρυθμίσεων”.

Τέλος και παρά την στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέστησε σαφές πως σε περίπτωση που το… δαχτυλίδι της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας καταλήξει στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τότε θα τον τιμά και θα τον στηρίζει ως αρχηγό της “γαλάζιας” παράταξης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε