Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Εκλογές ΝΔ – Αντώναρος: «Ο Καραμανλής έκανε σχόλια αλλά…»

Εκλογές ΝΔ – Αντώναρος: «Ο Καραμανλής έκανε σχόλια αλλά…»

Το αποτέλεσμα των εκλογών στη ΝΔ αλλά και την στάση του Κώστα Καραμανλή, όσον αφορά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολίασε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Ευάγγελος Αντώναρος.

Με αφορμή το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ ο κ. Αντώναρος είπε: «Εγώ ξέρετε είχα εκφράσει την υποστήριξη μου προς τον κ. Μεϊμαράκη, είχα την εντύπωση ότι θα προηγηθεί και θα κερδίσει, αυτό βεβαίως ανετράπη, αυτό όμως συμβαίνει στην πολιτική. Ο Κυριακός Μητσοτάκης κέρδισε αυτή την εκλογή με το σπαθί του, με μια καμπάνια που αποδεδείχθηκε πολύ αποτελεσματική. Εγώ είχα την ευκαιρία να τον συγχαρώ δημόσια αλλά και να επικοινωνήσουμε ιδιωτικά και να του εκφράσω τις ευχές μου για επιτυχία στο έργο του. Είμαι νεοδημοκράτης 40 χρόνια και εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να υπάρχει ένας ισχυρός, ενωτικός, πολυσυλλεκτικός, αποτελεσματικός πόλος που λέγετε Κεντροδεξιά ώστε να είναι έτοιμος όταν χρειαστεί η ώρα να αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας».

Για το ποιός είναι ο κερδισμένος και ο χαμένος στην εσωκομματική διαδικασία είπε: «Είναι τόσο μικρή η διάφορα, 1,3% πάνω από το 50%, ήταν πραγματικό ντέρμπι. Εγώ νομίζω, γι’ αυτό σας είπα στην αρχή ότι ο Κυριακός Μητσοτάκης έκανε μια πολύ καλά οργανωμένη καμπάνια. Προφανώς μίλησε σε αυτό που λέω εγώ, μέσο νεοδημοκράτη ψηφοφόρο, που νόμιζα εγώ ότι θα μίλησε καλυτέρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μίλησε καλυτέρα ο Κυριακός και κέρδισε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας. Αυτή την στιγμή έχει ένα πολύ δύσκολο έργο το οποίο θα είχε μπροστά του και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Δεν είναι μεγαλύτερο και πιο δύσκολο το έργο επειδή το έχει ο Κυριακός, ακριβώς το ίδιο είναι. Απλώς ο κ. Μεϊμαράκης έλεγα ότι είχε μια μεγαλύτερη διαδρομή στην πολιτική και στα κομματικά, και στα κυβερνητικά κτλ αλλά αυτή τη στιγμή ένας άνθρωπος άλλης ηλικίας, με άλλες προσλαμβάνουσες παραστάσεις, άλλες διαδρομές, αναλαμβάνει με ξεκάθαρη πλειοψηφία αναλαμβάνει την ευθύνη να προετοιμάσει τη ΝΔ και να γίνει ο διάλογος που χρειάζεται. Που χρειάζεται εδώ και ένα χρόνο, για να δούμε τι κάναμε λάθος και χάσαμε τέσσερις συνεχείς εκλογές».

Για το αν ήταν μια ήττα του κ. Καραμανλή απάντησε: «Εγώ πιστεύω ότι έχουμε μια αυτονόμηση όλων των ψηφοφόρων όλης της χώρας. Διότι σε τέτοιες συνθήκες ειδικής οικονομικής συγκυρίας που ο καθένας γονατίζει και πληρώνει τεράστιο τίμημα στην καθημερινή του ζωή, ελάχιστοι είναι οι ψηφοφόροι οι οποίοι μένουν πιστοί στις κομματικές γραμμές. Τα κόμματα δεν λειτουργούν πλέον με τον τρόπο που ξέραμε παλιά. Πιστεύω ότι τα κόμματα και η ΝΔ, τα τελευταία χρόνια δεν στάθηκαν ικανά να εξηγήσουν στον πολίτη τι κάνουν, γιατί το κάνουν και τι θα ωφελήσει αυτό το οποίο κάνουν. Και όσο αυτό δεν γίνεται ο πολίτης γίνεται όλο και πιο αυτόνομος και γι’ αυτό βλέπουμε μετακινήσεις».

Τέλος, ερωτηθείς αν γνωρίζει για την επικείμενη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη και τον κ. Καραμανλή απάντησε:

«Νομίζω μες τις επόμενες μέρες, μια- δυο μέρες θα γίνει η συνάντηση. Είδα σήμερα το πρωί τον κ. Καραμανλή, τα σχόλια του θα μου επιτρέψετε να μην τα μεταφέρω, αλλά ο Κώστας Καραμανλής είναι πάντα υπέρ της ενότητας και της συλλογικότητας στη ΝΔ».

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε