Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Εκλογές ΝΔ: Κ. Μητσοτάκης – “Το κόμμα είναι σε κώμα”! Παίρνει… σκούπα με πρώτο “θύμα” τον Παπαμιμίκο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Μία ημέρα έμεινε για τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
– Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλει μεγάλες αλλαγές στην οργανωτική δομή αλλά και στα πρόσωπα
– Κάνει λόγο για έκτακτο συνέδριο που θα επιλέξει το νέο γραμματέα του κόμματος
– “Υπάρχουν μια σειρά από στελέχη που δεν κατάλαβα ποτέ τι ακριβώς κάνουν”
– “Την επόμενη μέρα ό, τι έχει ειπωθεί ξεχνιέται” λέει για τις… προεκλογικές κόντρες αλλά ρίχνει και πάλι “καρφιά” εναντίον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη
– “Εγώ από 15 χρονών είμαι στη Νέα Δημοκρατία κι έχω δώσει τις μάχες μου”

Λιγότερες από 24 ώρες έχουν μείνει μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία. Βαγγέλη Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζονται για τη μεγάλη “μάχη” κι ελπίζουν πως αύριο, Κυριακή 10 Ιανουαρίου, θα προσέλθουν και οι… 400.000 περίπου ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Νέα συνέντευξη, νέα επίθεση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προχωρήσει σε ένα… μπαράζ συνεντεύξεων τις τελευταίες ώρες μέχρι τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Χθες βράδυ μίλησε στην τηλεοπτική εκπμοπή Live News του E tv με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Στην συγκεκριμένη συνέντευξη επανέλαβε την πρόθεσή του για… μετακόμιση της Νέας Δημοκρατίας από τα γραφεία της Συγγρού, ωστόσο δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τονίζοντας πως έχει περισσότερα ένσημα από εκείνον!

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε και με συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο συνέχισε σε παρόμοιους τόνους, διευκρινίζοντας ωστόσο το εξής: “Δεν υπήρξε ποτέ θέμα διάσπασης στη Νέα Δημοκρατία. Το ζήτημα δεν ήταν ποτέ η ενότητα. Το ζήτημα είναι ποιος θα ενώσει τη Νέα Δημοκρατία”.

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, λοιπόν, ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ δείχνει πως η επόμενη μέρα των εκλογών θα βρει το κόμμα ενωμένο.

Ερωτηθείς για την κριτική που του ασκεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, απάντησε επαναφέροντας στην κουβέντα τα ένσημα που έχει στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και το παρελθόν του στη “γαλάζια” παράταξη:

Εγώ από 15 χρονών είμαι στη Νέα Δημοκρατία κι έχω δώσει τις μάχες μου. Εγώ επέλεξα να εργαστώ 10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το όνομά μου και να πολιτευτώ πριν τα 36 μου χρόνια που το έκανα. Οπότε εγώ θα γυρίσω τούμπα το επιχείρημα του κυρίου Μεϊμαράκη”.

Εκλογές ΝΔ: Τι πρέπει να γνωρίζετε για εκλογικά κέντρα και ψηφοφορία

Αλλαγές και… σκούπα

Συνεχίζοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόθεσή του για σημαντικές αλλαγές στο κόμμα, αν το βράδυ της Κυριακής είναι ο 10ος πρόεδρος της ΝΔ: “Η Νέα Δημοκρατία δεν τελειώνει. Έχει αποδείξει ότι έχει πολύ βαθιές ρίζες. Εγώ δεν το κρύβω ότι προσέρχομαι σε αυτή την εκλογή για να κάνω σημαντικές αλλαγές, πολύ περισσότερες από αυτές που θέλει να κάνει ο κύριος Μεϊμαράκης. Το ρεύμα είναι με τη δικιά μου υποψηφιότητα κι αν καταφέρω να κερδίσω η εντολή θα είναι να αλλάξω πολλά πράγματα. Το κόμμα είναι σε κώμα. Θα πρέπει να κάνουμε σημαντικές οργανωτικές αλλαγές“.

“Η κομματική οργάνωση, όπως τη γνωρίζαμε, έχει την αξία της αλλά στην σημερινή εποχή δεν μπορεί να είναι η μόνη δύναμη” τόνισε για τις… κλασικές ανά τόπους τοπικές οργανώσεις των κομμάτων, σημειώνοντας πως στην εποχή του ίντερνετ εντοπίζει και σε αυτόν τον τομέα ανάγκη για αλλαγές.

Ωστόσο η είδηση που… έβγαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει να κάνει με τις αλλαγές σε πρόσωπα. “Θα προχωρήσω πολύ γρήγορα σε ένα έκτακτο συνέδριο. Το συνέδριο και τα καινούρια όργανα θα επιλέξουν τον καινούριο γραμματέα του κόμματος”, τόνισε συγκεκριμένα, δείχνοντας πως ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δε μοιάζει να έχει θέση στην γραμματεία του κόμματος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αρχηγό.

Εκλογές ΝΔ: Εκλογικά κέντρα – Που και πως θα ψηφίσετε

Βρείτε στο επίσημο site της Νέας Δημοκρατίας τις πληροφορίες που χρειάζεστε

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε και περισσότερες… αποχωρήσεις: “Θα αξιολογήσω τα στελέχη. Η Νέα Δημοκρατία έχει μια σειρά από στελέχη που δεν κατάλαβα ποτέ τι ακριβώς κάνουν…” τόνισε χαρακτηριστικά.

Φωτό: Eurokinissi

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε