Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές ΝΔ: Παραιτήθηκε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης από πρόεδρος – Στη θέση του ο Πλακιωτάκης

Εκλογές ΝΔ: Παραιτήθηκε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης από πρόεδρος – Στη θέση του ο Πλακιωτάκης

– Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε την παραίτησή του
– Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την κούρσα για την ηγεσία της Ν.Δ.
– Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην βρεθεί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας
– Όπως τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης με την παραίτησή του δεν τίθεται θέμα διάσπασης
– Στις 19:00 θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος χωρίς Καραμανλή και Σαμαρά

 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, καθώς με μία αιφνιδιαστική κίνηση ο πρόεδρος του κόμματος, Εύαγγελος Μεϊμαράκης έξω από τα γραφεία στη Συγγρού ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους πως παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας όμως σε όλους τους τόνους πως δεν παραιτείται από την κούρσα για την αρχηγία του κόμματος.

Ωστόσο, ο κ. Μεϊμαράκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην δώσει το παρών στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα πράξουν οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

 Επεσήμανε επίσης πως με την παραίτησή του πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης του κόμματος αλλά κάλεσε όποιον επιθυμεί να αποχωρήσει από το κόμμα μόνος του, να το πράξει.

«Σε όλη μου τη ζωή υπηρέτησα τις αρχές της ΝΔ και την ενότητα του κόμματος και πάντα ήμουν στρατιώτης. Επειδή σχηματοποιείται μια επίθεση στο πρόσωπό μου χυδαία και ανήθικη και επειδή έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη ένταση και οι νεοδημοκράτες είναι πάρα πολύ στενοχωρημένοι για να αποκλιμακώσω την ένταση, όρισα τον Πλακιωτάκη ως αντιπρόεδρο και παραδίδω την μεταβατική προεδρία της ΝΔ, συνεχίζοντας την υποψηφιότητα μου», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα διάσπασης της ΝΔ.

Είχε προηγηθεί ένα απίστευτο παρασκήνιο μετά το εκλογικό φιάσκο της Κυριακής. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης από την πρώτη στιγμή εκτόξευσε δηλητηριώδη βέλη προς τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος απαντούσε μέσω κύκλων και διέψευδε τα λεγόμενα του μεταβατικού προέδρου.

Από χτες κυκλοφορούσε έντονα η φημολογία πως ο κ. Μεϊμαράκης θα παραιτηθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά νωρίς το πρωί άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην το πράξει εάν ο Αντώνης Σαμαράς δήλωνε την εμπιστοσύνη του προς τον κ. Μεϊμαράκη και διέψευδε το πρωτοσέλιδο του Έθνους της Δευτέρας. Περιμένοντας μάλιστα αυτή την κίνηση από τον κ. Σαμαρά, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανακοίνωσε πως ορίζει αντιπρόεδρο του κίομματος τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

Αφορμή για την κόντρα των δυο ανδρών ήταν το πρωτοσέλιδο του Έθνους της Δευτέρας (23.11.2015), όπου κύκλοι προσκείμενοι στον Αντώνη Σαμαρά εμφανίζονταν να ζητούν την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με παρέμβασή του στην εκπομπή enikos στο Star, ζήτησε από τον προκάτοχό του να βγει δημόσια και να διαψεύσει πως αυτά που γράφτηκαν και αποδόθηκαν σε “κύκλους” του, τον εκφράζουν και να ξεκαθαρίσει πως εκείνος, που στις 5 Ιουλίου τον έχρισε μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος όταν παραιτήθηκε, δεν τον θεωρεί υπεύθυνο για το φιάσκο της Κυριακής και άρα δεν θέλει να παραιτηθεί ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε μεταξύ άλλων πως επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον Αντώνη Σαμαρά αλλά ο πρώην πρωθυπουργός δεν του “βγήκε” στο τηλέφωνο. Μέσω του newsit.gr, κύκλοι του Αντώνη Σαμαρά “απάντησαν” στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη πως δεν ήθελε να έχει επικοινωνήσει με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, θα μπορούσε να του έχει τηλεφωνήσει στο κινητό του!

Ο κ. Μεϊμαράκης ουδέποτε τηλεφώνησε στον κ. Σαμαρά, αναφέρουν στο newsit.gr κύκλοι του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στα… παράπονα Μεϊμαράκη πως ενώ τηλεφώνησε στον προκάτοχό του, εκείνος δεν του “βγήκε” στο τηλέφωνο και τελικά ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ μίλησε μόνο με συνεργάτες του κ. Σαμαρά.

Σημειώνουν δε ότι αν ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήθελε να μιλήσει στον Αντώνη Σαμαρά, θα μπορούσε να τον έχει καλέσει στο κινητό του. Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση και η “απάντηση” του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στα όσα ανέφεραν κύκλοι του Αντώνη Σαμαρά στο newsit.gr, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στις 19:00. Μια συνεδρίαση στην οποία ο Αντώνης Σαμαράς δεν προτίθεται να παραστεί. Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα κάνει “δεκτό” το… αίτημα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να τον στηρίξει δημόσια για να μείνει στην προεδρία του κόμματος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε