Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Εκλογές ΝΔ – Τα πρώτα αποτελέσματα που θα δείξουν το νικητή

Εκλογές ΝΔ – Τα πρώτα αποτελέσματα που θα δείξουν το νικητή

Σε 883 εκλογικά κέντρα και 1.290 κάλπες ψηφίζουν σήμερα, Κυριακή 10 Ιανουαρίου, όσοι συμμετείχαν και στον πρώτο γύρο των εσωκοματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε και δείτε λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στα εκλογικά κέντρα για την εκλογή προέδρου της ΝΔ.

Μέχρι τις 3 το μεσημέρι περίπου 280.000 ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας είχαν προσέλθει στις κάλπες, στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος. Αντίστοιχα, την ίδια ώρα στον α’ γύρο, είχαν ψηφίσει περίπου 105.000 ψηφοφόροι, δηλαδή παρατηρείται αποχή της τάξεως του 20-23% η οποία, όπως σημειώνουν, θεωρείται απόλυτα δικαιολογημένη. Επιπλέον, υπάρχει ο παράγοντας του καιρού, που σήμερα δεν είναι καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά και το γεγονός ότι δεν είναι ανοιχτά τα μαγαζιά.

Αυτή τη φορά, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να αναζητήσουν το που ψηφίζουν με βάση το αρχικό του επιθέτου τους, ενώ δεν θα πληρώσουν τα 3 ευρώ της συμμετοχής ούτε και θα συμπληρώσουν την ειδική φόρμα. Το “στοίχημα” για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τους δυο “μονομάχους” για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, να είναι η μεγάλη προσέλευση των “γαλάζιων” ψηφοφόρων. “Κλειδί” θεωρούνται οι μεγάλες περιφέρειες, με το βλέμμα να είναι κυρίως στραμμένο στην Κεντρική Μακεδονία, όπου στον πρώτο γύρο ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκέντρωσε ποσοστό 20% και η οποία θεωρείται… “γαλάζια” και κυρίως… “καραμανλική”.

Διαβάστε εδώ όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Εκλογές ΝΔ 2016.

H διαφορά ανάμεσα στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι καταλυτική για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 39,8% που σε πραγματικούς αριθμούς σημαίνει 160.823 ψήφους, από τις περίπου 400.000 που ψήφισαν.

Στον αντίποδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνοντας ποσοστό 28,5% υποστηρίχθηκε από 115.162 “γαλάζιους” ψηφοφόρους. Η διαφορά ανάμεσα στους δύο μονομάχους ήταν μόλις 45.661 ψήφους. Η διαφορά αυτή θα μπορούσε να ανατραπεί εάν σύσσωμοι οι υποστηρικτές του Άδωνι Γεωργιάδη ψήφιζαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη μιας και ο κ. Γεωργιάδης συγκέντρωσε 46.065 ψήφους. Ωστόσο, κάτι τέτοιο φαντάζει απίθανο. Οπότε ο ρόλος των οπαδών του Απόστολου Τζιτζικώστα θα παίξουν καταλυτικό ρόλο, οι οποίοι ήταν 82.028 “γαλάζιοι” ψηφοφόροι.

Ωστόσο, τα πρώτα αποτελέσματα, που αναμένεται να ανακοινωθούν λίγο μετά τις 22.00 θα δείξουν και την τάση που θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε εδώ όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Εκλογές ΝΔ 2016.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε