Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Εκλογές ΝΔ: Βγήκαν τα μαχαίρια με διαρροές για το δημοσίευμα της Αυγής

Εκλογές ΝΔ: Βγήκαν τα μαχαίρια με διαρροές για το δημοσίευμα της Αυγής

Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ των δυο υποψηφίων δυο ημέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στη ΝΔ. Αφορμή ένα δημοσίευμα της Αυγής το οποίο στηρίζει την εκλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Την ίδια ώρα έχει ξεσπα΄σει πόλεμος μεταξύ των επικεφαλής των επιμελητηρίων για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φοβούνται την εκλογή του κ. Μεϊμαράκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, και προσπαθούν σε συνεργασία με διάφορους εντός και εκτός “πρόθυμους” να την πλήξουν», ανέφεραν χαρακτηριστικα στο Newsit.gr κύκλοι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το άρθρο της Αυγής. Λένε ακόμα ότι:

«Φαίνεται παράλογο 3 μέρες μετά την δημοσίευση του άρθρου και 2 μέρες πριν τις Προεδρικές εκλογές, κάποιοι να “σηκώνουν” ηθελημένα, ένα θέμα για το οποίο ο Βαγγέλης Μειμαράκης έχει αναφερθεί και στο παρελθόν».

Πηγές από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη αναφέρονται και στην διάσταση απόψεων μεταξύ των κ. Μίχαλου και Κορκίδη για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. «Είναι αδύνατον μια ημέρα μετά την απόφαση (στην οποία μειοψήφησε ο κύριος Μίχαλος που στηρίζει τον κύριο Μειμαράκη-ενώ αντίθετα καταψήφισε ο κ. Κορκίδης που στηρίζει τον κ. Μητσοτάκη) πρώτο θέμα να παίζει ένα προβοκατόρικο άρθρο της κυβερνητικής Αυγής, και έχει ένα θέμα που θα πλήξει εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας», συνεχίζουν.

Ο πόλεμος των επιμελητηρίων για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Η χθεσινή ανακοίνωση συμφωνίας μεταξύ των εργοδοτών και της κυβέρνησης για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των Προέδρων των επιμελητηρίων της χώρας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μόνος που στήριξε την συγκεκριμένη απόφαση είναι ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης, στον οποίο ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Μίχαλος αναφέρθηκε, λέγοντας ότι “θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Κορκίδης με ποια λογική πήγε στη συνάντηση στο Μαξίμου. Τόσο ο κ. Κορκίδης όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοι είχαν αρνητική στάση απέναντι στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Το ΕΒΕΑ κατέθεσε ολοκληρωμένη έρευνα και πρόταση για την αντιμετώπιση του Ασφαλιστικού”.

Στο ίδιο μήκος – κύματος και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο οποίος δήλωσε ότι “η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες” είναι “κεφαλικός φόρος”.

Επιπλέον, ανακοίνωση εξέδωσε και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, με τον Πρόεδρο του κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου να επισημαίνει ότι η “αύξηση των εισφορών είναι καταστροφή”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε