Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Εκλογές; Όχι ευχαριστώ…πλην Χρυσής Αυγής

Εκλογές; Όχι ευχαριστώ…πλην Χρυσής Αυγής

Το 2013 χαρακτηρίζεται έτος σταθμός για τη πορεία της χώρας σε όλα τα επίπεδα και ιδίως στο οικονομικό και κοινωνικό τομέα. Στον ορίζοντα δεν υπάρχει η προοπτική εκλογών. Όχι τουλάχιστον για τα κόμματα της συγκυβέρνησης ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο η Χρυσή Αυγή τις… θέλει.

Οι εξελίξεις στους τομείς αυτούς είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσουν και σε πολιτικές εξελίξεις ακόμη και σε πρόωρες εκλογές καθώς η κυβέρνηση συνεργασίας στηρίζεται σε μια εύθραυστη πλειοψηφία.

Το ενδεχόμενο όμως των πρόωρων εκλογών είναι ένα σενάριο που απεύχονται ουσιαστικά όλα τα πολιτικά κόμματα, όχι μόνο γιατί κάτι τέτοιο θα επιδείνωνε ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση αλλά κυρίως γιατί οι βασικοί πρωταγωνιστές δεν έχουν χρήματα και γιατί χρειάζονται χρόνο προκειμένου να ανασυγκροτηθούν και να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα που διαμορφώνει η πορεία εξόδου από την κρίση.

– Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς θεωρούν ότι απαιτείται χρόνος προκειμένου να αποδώσουν τα σκληρά μέτρα και να εδραιωθεί η αξιοπιστία της χώρας σε διεθνές επίπεδο και ιδίως στις αγορές, ενώ παράλληλα ο πρόεδρος του κόμματος προετοιμάζει πρωτοβουλίες για τη ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροδεξιάς

– Στο ίδιος μήκος και το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς ποντάρουν πολλά στο συντακτικό Συνέδριο του κόμματος τον Φεβρουάριο, ελπίζοντας να αποτελέσει μια νέα αφετηρία για την κεντροαριστερά, που απαιτεί όμως χρόνο μέχρις ότου οι δυσαρεστημένοι πολίτες-ψηφοφόροι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ πειστούν…

– Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεν αποκτήσει μια κυβερνητική δυναμική χωρίς όμως να δημιουργεί ισχυρό ρεύμα ανατροπής, με αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει και του Συνεδρίου και τα δημιουργίας ενιαίου κόμματος να επιχειρεί κεντροαριστερή στροφή σε μια προσπάθεια να πείσει όσους τον αμφισβητούν εντός και εκτός κόμματος ότι μπορεί να υπάρξει εναλλακτική λύση ακόμη και εντός μνημονιακού πλαισίου

– Το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ καθένας για τους δικούς του λόγους δεν θα ήθελαν με τίποτα να επιβεβαιωθούν τα μάλλον χαμηλά ποσοστά των δημοσκοπήσεων και γι’ αυτό το λόγο δίνουν έμφαση στην ανασυγκρότησή τους και στο ξεκαθάρισμα των ιδεολογικοπολιτικών αντιπαραθέσεων που καταγράφονται στο εσωτερικό τους.

Η μόνη πολιτική δύναμη που θα ήθελε εκλογές είναι η Χρυσή Αυγή, καθώς βλέπει ότι παρά την κριτική και τον πόλεμο εναντίον της από το σύνολο του πολιτικού φάσματος τα ποσοστά τα αυξάνουν, με αποτέλεσμα να αποτελεί πλέον έναν σοβαρότατο λόγο για να μην γίνουν εκλογές. Άμεσα τουλάχιστον….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταπέλτης για Γ. Παπακωνσταντίνου η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ

Διώτης: Κατηγορείτε εμένα για να καλύψετε δικές σας σκοπιμότητες!

Ανασκόπηση 2012! Το δίσεκτο έτος που στιγμάτισε την Ελλάδα

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε