Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Εκλογές: Πρόωρα στις κάλπες η Ελλάδα λόγω προσφυγικού, οικονομίας και νέων μέτρων, λέει το Speigel

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το να διακόπτεται η … ειρήνη των διακοπών του Αυγούστου,. Λέει το Speigel δεν είναι καλό σημάδι. Πολλοί λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τελειώσει πρόωρα τις διακοπές του και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.

Το γερμανικό περιοδικό λέει ότι τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, κάποιοι αναρωτιούνται αν είναι η κρίση στο προσφυγικό, όμως δεν είναι το μόνο πρόβλημα της Ελλάδας. Ούτε η οικονομία έχει να δώσει ένα καλό νέο στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ μπροστά βρίσκεται η διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Το… μείγμα είναι μάλλον εκρηκτικό και το σχέδιο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μάλλον είναι κατά πολλούς η μόνη λύση.
Πολλοί είναι και εκείνοι πάντως που λένε ότι εκλογές πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχουμε, όμως και πάλι η ημερομηνία των εκλογών δεν πάει πολύ μακρυά, όσοι το λένε αυτό τοποθετούν τις πρόωρες κάλπες περί τα τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη.
Σε κάθε περίπτωση πάντως … κάτι τρέχει. Ειδικά στο προσφυγικό, αλλά ίσως όχι μόνο. Οι δηλώσεις Παυλόπουλου και Καμμένου στον εορτασμό της Μεγαλόχαρης κατά πολλούς μπορεί να έχουν διπλή μετάφραση.
Είναι η προσφυγική κρίση και η κόντρα Ε.Ε. – Τουρκίας που αναμένεται να φέρει νέα κύματα μεταναστών προς τη χώρα μας;
Είναι ο φόβος … εξαγωγής της κρίσης της Τουρκίας; Η κυβέρνηση Ερντογάν παρά το πογκρόμ κατά των αντιπάλων της κινείται σε τεντωμένο σχοινί και όταν αυτό συμβαίνει στην Τουρκία …
Οι καλοκαιρινές διακοπές των πολιτικών με τον έναν ή τον άλλο τρόπο διακόπτονται όπως όλα δείχνουν πρόωρα και αυτό μυρίζει σε πολλούς και πρόωρες κάλπες…

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε