Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εκλογές με απλή αναλογική ζήτησε ο Α. Τσίπρας

Εκλογές με απλή αναλογική ζήτησε ο Α. Τσίπρας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.02.2012 | 21:39
Πρώτη δημοσίευση: 13.02.2012 | 21:31

Σε ερώτηση για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που δεν ψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση και τέθηκαν εκτός των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των δύο κομμάτων, ο κ. Τσίπρας απάντησε: "Είναι αργά για δάκρυα.

Εκλογές με απλή αναλογική, ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως αυτό είναι το μοναδικό αίτημα σωτηρίας της χώρας, ενώ απηύθυνε έκκληση για κοινή δράση των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα: "Η Δημοκρατία σε κρίση", που διοργάνωσε η εφημερίδα "Αυγή" στη Θεσσαλονίκη.

"Το πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα αποσυντίθεται και καταρρέει. Και έτσι, όμως, συνεχίζει να μας οδηγεί στη διάλυση. Τα δύο τρία της Βουλής δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το ένα δέκατο της λαϊκής βούλησης. Συνεπώς το μοναδικό αίτημα σωτηρίας είναι να επιστρέψει σε αυτή τη χώρα η δημοκρατία. Και πιστεύω ότι πρέπει όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς, του προοδευτικού χώρου, να αρθούν στο ύψος της ευθύνης, να αναλάβουμε από κοινού δράση προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα η δημοκρατία και η λαϊκή κυριαρχία. Ο ελληνικός λαός να ξαναγίνει κυρίαρχος, να ξαναπάρει τα πράγματα στα χέρια του", είπε κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

Σε ερώτηση για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που δεν ψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση και τέθηκαν εκτός των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των δύο κομμάτων, ο κ. Τσίπρας απάντησε: "Είναι αργά για δάκρυα. Έχουν ευθύνη που μας οδήγησαν ως εδώ. Αυτή η Βουλή της ντροπής έχει πάρει αποφάσεις που έχουν καταδικάσει τον ελληνικό λαό σε φτώχεια και σε εξαθλίωση. Συνεπώς από αυτή τη Βουλή εμείς δεν έχουμε καμιά αυταπάτη. Ζητάμε ο ελληνικός λαός να ανακτήσει την κυριαρχία του και να μπορέσει να επιλέξει αυτός τις πολιτικές δυνάμεις και την πολιτική εκείνη που θα τον οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση. Το αίτημα για εκλογές με απλή αναλογική είναι ένα αίτημα σωτηρίας πια για τη χώρα και για τον λαό".

Στην ίδια εκδήλωση, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, επισήμανε ότι "αυτά που συντελούνται σε βάρος της κοινωνίας είναι τραγικά και όσα δε διαδραματίζονται εντός του πολιτικού συστήματος είναι τραγελαφικά. Οι λεγόμενες πολιτικές ελίτ σκιαμαχούν και αναδιατάσσονται ως διαθέσιμοι μεσολαβητές και τιμητές για τον σωφρονισμό των ασώτων πολιτών".


   Διαδώστε αυτό το άρθρο