Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκλογικό θρίλερ στην Αττική δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Κορυφώνεται η μάχη των υποψηφίων ενόψει των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών, λίγες μόνο εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες,

Έντονος προβληματισμός υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ, καθώς το ενδεχόμενο οι πολίτες να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για το μνημόνιο μοιάζει ορατό. Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse που δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής και αφορά στην περιφέρεια Αττικής, τα ποσοστά του Γιάννη Σγουρού πέφτουν, την ώρα που παρουσιάζουν άνοδο τα ποσοστά των υποψηφίων που δηλώνουν την αντίθεσή τους με το μνημόνιο.

Ο Γιάννης Σγουρός και ο Γιάννης Δημαράς συγκεντρώνουν ποσοστό 14,5% στον πρώτο γύρο. Ακολουθεί με μικρή διαφορά ο Βασίλης Κικίλιας που συγκεντρώνει το 13%, ο Θανάσης Παφίλης με 7%, ο Αλέξης Μητρόπουλος με 6,5%, ο Άδωνης Γεωργιάδης με 5,5%, ο Αλέκος Αλαβάνος με 2,5%, ο Γρηγόρης Ψαριανός με 2,5% και Κώστας Διάκος με 0,5%.

Στα υποθετικά ζευγάρια που θα περάσουν στο δεύτερο γύρο, η δημόσκόπηση έδειξε ότι αν η μάχη δοθεί ανάμεσα στον Γιάννη Σγουρό και τον Βασίλη Κικίλια, ο πρώτος θα εκλεγεί με 29%, έναντι 21% που θα λάβει ο δεύτερος.

Αν στο δεύτερο γύρο διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο Γιάννης Δημαράς και ο Γιάννης Σγουρός, τότε νικητής και με μεγάλη διαφορά θα είναι ο κ. Δημαράς με ποσοστό 39%, έναντι 21% του κ. Σγουρού.

Ακόμα μεγαλύτερη θα είναι η διαφορά αν ο Γιάννης Δημαράς βρεθεί αντιμέτωπος με τον Βασίλη Κικίλια. Στην περίπτωση αυτή με ποσοστό 42% εκλέγεται ο κ. Δημαράς, ενώ ο κ. Κικίλιας συγκεντρώνει μόνο 19%.

Από την ίδια δημοσκόπηση προκύπτει ότι επτά στους δέκα εκτιμούν ότι υπήρχε τρόπος να αποφευχθεί η προσφυγή στην τρόϊκα και 28 στους 100 δηλώνουν ότι θα απέχουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαμορφώνεται στις 6 ποσοστιαίες μονάδες (27% για το ΠΑΣΟΚ και 21% για τη ΝΔ). Το ΚΚΕ ακολουθεί με 8,5%, ο ΛΑΟΣ με 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5% και τα άλλα κόμματα με 6%.

Το βράδυ της Δευτέρας θα γίνει μεγάλη κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές στην Αθήνα με ομιλιτές τους Γ. Ραγκούση, Μ. Καρχιμάκη, Γ. Καμίνη και Γ.Σγουρό.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε