Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Εκλογικός νόμος: Το “μπόνους” διχάζει

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το κόμμα θα δώσει τη “γραμμή” για τον νέο εκλογικό κόμμα που θα προτείνει η κυβέρνηση με την απλή αναλογική να είναι το επικρατέστερο σενάριο.

Προς τούτο συνεδριάζει εντός της ημέρας η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, ενώ η αρχικά προγραμματισμένη για σήμερα κυβερνητική σύσκεψη επί του θέματος αναβλήθηκε για τις αρχές της προσεχούς εβδομάδας στο Μέγαρο Μαξίμου οπότε θα “κλειδώσει” η απόφαση για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει σαφή προς τους συναρμόδιους υπουργούς για κατάθεση και ψήφιση του νέου νόμου εντός του καλοκαιριού και τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή για το νέο νόμο είναι: η κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών και η διατήρηση του 3% ως όριο εισόδου στη Βουλή με το επίμαχο ζήτημα του “μπόνους” να εξακολουθεί να διχάζει τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Παράλληλα να σημειωθεί ότι η Επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος θα ετοιμάσει τις προτάσεις της, βάση των οποίων κ. Τσίπρας θα διαμορφώσει την τελική του πρόταση που θα παρουσιάσει στις 24 Ιουλίου.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε