Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Εξεταστική Siemens: Ποιούς υπουργούς κατονομάζουν οι μάρτυρες

Ο κ. Δημήτρης Καραπάνος. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο κ. Δημήτρης Καραπάνος. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τρία πολιτικά πρόσωπα κατονομάζουν οι μάρτυρες στην εξεταστική για εμπλοκή στο σκάνδαλο της Ζιμενς.

Ότι γνωρίζει μετά βεβαιότητας την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της παραχώρησης του προαστιακού σιδηρόδρομου στη Siemens αλλά φοβάται να δώσει ονόματα γιατί έχει απειληθεί και φοβάται για τη ζωή του κατέθεσε σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΟΣΕ και συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ Δημήτρης Καραπάνος.

«Το σκάνδαλο της Siemens είναι 47 φορές μεγαλύτερο από εκείνο του Κοσκωτά» δήλωσε ο μάρτυρας ενώ κατέθεσε πως πριν ακόμη ξεσπάσει το σκάνδαλο στη Γερμανία (Μάιο 2006), ο ίδιος είχε προσκομίσει έγγραφα στους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινό και Γιώργο Σανιδά αλλά ποτέ δεν κινήθηκε η διαδικασία περί ευθύνης υπουργών.

Ο κ. Καραπάνος ακόμα ισχυρίστηκε ότι είχε ενημερώσει τους αρμόδιους Υπουργούς αλλά και τον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για όσα συνέβαιναν στον ΟΣΕ, ενώ τόνισε πως η ΝΔ ήξερε από τον Ιανουάριο του 2004 ότι η Siemens δωροδοκούσε…. «Εγώ σαν μέλος ΔΣ του ΟΣΕ το είχα καταγγείλει» είπε χαρακτηριστικά.

Ο μάρτυρας φέρεται να άφησε υπονοούμενα για σχέση μεταξύ του πρώην Υπουργού Μεταφορών επί Ν.Δ. Μιχάλη Λιάπη – και Μιχάλη Χριστοφοράκου, λέγοντας ότι στο συμπέρασμα αυτό μπορεί να φτάσει κάποιος αν συνδυάσει την ανάθεση των τερματικών του ΟΣΕ στην Siemens την ίδια χρονική περίοδο, δηλαδή τον Απρίλιο του 2007, που οι δύο άνδρες φέρεται να έχουν ταξιδεύσει μαζί στη Γερμανία. «Είναι στην κρίση του καθενός κυρίως όταν μιλούν τα γεγονότα. Κάποιος που έχει κρίση καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται για απλή σύμπτωση» φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σήφης Βαλυράκης, με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ζητά η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος να ερευνήσει το θέμα της ζημιάς που υπέστη ο ΟΤΕ.

Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση, με την οποία διεκδικεί 500.000 ευρώ, κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας εναντίον του πρώην Αναπληρωτή Διευθυντή Συστημάτων Σήμανσης και Ασφαλείας του ΟΣΕ, ο οποίος χθες στην Εξεταστική Επιτροπή είχε καταθέσει ότι στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου καταγράφονται καθημερινές σχεδόν επαφές μαζί του την περίοδο που ήταν Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών (επί υπουργίας Βερελή).

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε