Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Εξεταστική για Υγεία – Άδωνις: Φωνάξτε Καμμένο και Κουρουμπλή που είναι “πρωταθλητές” στα ρουσφέτια!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με… αλληλο-καρφώματα, ένταση και με πολιτικούς σχολιασμούς και «κόντρες», έγινε η κατάθεση του πρώην υπουργού Υγείας και νυν αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία σχετικά με το νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που συνεχίζει για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση την κατάθεσή του, είχε απαντήσεις για… τα πάντα. Όπως και για την σκωπτική ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτας Καββαδία, ότι «ναι, πιστεύω στον Άγιο Βασίλη, αλλά τον Ορθόδοξο, όχι αυτόν της Coca Cola».
Αιχμηρή πολιτική απάντηση έδωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης, όταν ρωτήθηκε για τα πολιτικά οφέλη που υπήρξαν από όσους έκαναν προσλήψεις εργαζομένων στο “Ερρίκος Ντυνάν”, με τα ρουσφέτια που τους ικανοποιούσε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Χαρακτηριστικά απάντησε «εγκαλείτε εμένα για τα πολιτικά ρουσφέτια του Ανδρέα Μαρτίνη, όταν στη λίστα που έχει δει τη δημοσιότητα «πρωταθλητές» στους διορισμούς είναι οι Πάνος Καμμένος και Πάνος Κουρουμπλής με 80 και 70 διορισμούς ο καθένας τους; Έχετε δει εκεί πουθενά γραμμένο το όνομα Αδωνι Γεωργιάδη; Όχι. Και ρωτάτε εμένα για πολιτικές ευθύνες και οφέλη; Εάν πιστεύετε ότι κάποιος ωφελήθηκε από αυτά τα ρουσφέτια φωνάξτε τους κυρίους Πάνους Καμμένο και Πάνο Κουρουμπλή που αναδεικνύονται «πρωταθλητές» να τους ρωτήσετε, όχι έμενα…».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν καταλαβαίνω, με κατηγορείται εμένα για την διοίκηση Μαρτίνη όταν εγώ είμαι αυτό που δεν τον ανέχθηκαν και κατάφερα γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία και τον έβγαλα από την διοίκηση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν!» Και κατηγόρησε αντιφατικότητα στις ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντάς τους «από τη μια συμφωνείτε με τον ισχυρισμό Μαρτίνη και μου λέτε ότι κακώς παρενέβη το υπουργείο Υγείας στην διένεξη Πειραιώς – Ντυνάν» και από την άλλη «γιατί δεν είχα αποκρίνει τον Μαρτίνη από την διοίκηση…».

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αντέστρεψε το επιχείρημα ότι γιατί δεν υπήρχε παρέμβαση τα προηγούμενα έτη από την πολιτεία στις ατασθαλίες του Ανδρέα Μαρτίνη λέγοντας ότι «το 2010, δεν ήξερε όπως λέτε «το σύμπαν» πως ο Ανδρέας Μαρτίνης ήταν ένας «απατεώνας» σημειώνοντας πως «εάν ήταν έτσι φαντάζομαι ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κωνσταντόπουλος δεν θα αναλάμβανε τη νομική του εκπροσώπηση στην διένεξη που είχε με τον μακαρίτη Βγενόπουλο…».

Την δική του θέση στην κατάθεση του Άδωνι Γεωργιάδη στην Εξεταστική έχει μέχρι και ο «Μαδούρο»! Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σχολιάζοντας πολιτικές παρατηρήσεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε «αυτά που μου λέτε μόνο στην κυβέρνηση του Μαδούρο μπορεί να γίνονται…» ενώ ρώτησε ευθέως την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία πως «εσείς ως δημοσιογράφος, εάν δεν κάνω λάθος, δεν είχατε πάει στα ταξίδια του Τσίπρα με τον Μαδούρο;» για να του απαντήσει πως «όχι , κάνετε λάθος, εγώ είχα πάει για να καλύψω το ταξίδι που έκανε στην Αργεντινή και ήταν ωραίο ταξίδι…».

Ο πολιτικός «καβγάς» εξετράπη σε βαριές αλληλοκατηγορίες μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Δημήτρη Μάρδα, όταν του έθεσε το θέμα γιατί δεν «ευνόησε» την πρόθεση εξαγοράς που είχε επιδείξει για το Ντυνάν το Μετροπόλιταν κάνοντας ένα «κούρεμα» στα χρέη του Ντυνάν. Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης καταλόγισε ευθέως στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι «με αυτά που μου λέτε δείχνετε να ενδιαφέρεστε όχι για την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος με την εξασφάλιση υψηλότερου τιμήματος που έδωσε η Τράπεζα Πειραιώς για να καλυφθούν οι φορολογικές – ασφαλιστικές υποχρεώσεις και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Ντυνάν, αλλά για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων… Είχατε κάποια εργασιακή σχέση ποτέ με το Μετροπόλιταν ή έχετε μετοχές του Μετροπόλιταν και μου λέτε τέτοια πράγματα…».

Ο κ. Ανδρέας Μάρδας απάντησε πως «δεν έχει και δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε σχέση με το Μετροπόλιταν» και αποσαφήνισε ότι «εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι ιδιώτες αλλά να μην χαθεί ένα νοσοκομείο και να γίνει μια ιδιωτική κλινική».

Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης πέταξε το «γάντι» στην πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής.
Σε μια ευθεία κίνηση να αφαιρέσει μια «βολική» πολιτική καταφυγή της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Εξεταστικής που να του καταλογίσει μεν στο πόρισμά της «τυχόν ποινικές ευθύνες» αλλά να μην ζητά την παραπομπή του εξ’ αιτίας της παραγραφής με βάση το νόμο «περί υπουργών» δήλωσε ότι «θεωρώ πως έχω απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα. Αν παρ’ ελπίδα η πλειοψηφία της επιτροπής κρίνει ότι έχω ποινικές ευθύνες για την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν που όμως έχουν παραγραφεί λόγω του άρθρου 86, παραιτούμαι του δικαιώματος της παραγραφής και ζητώ να ενεργοποιηθεί η παράγραφος 5 του άρθρου 86 προκειμένου να μην μείνει καμία σκιά ως προς το ότι τήρησα απόλυτα το δημόσιο συμφέρον. Δεν επιθυμώ να επιτρέψω στην πλειοψηφία της επιτροπής να με στιγματίσει υπονοώντας ότι έχω ποινικές ευθύνες και κρύβομαι από την παραγραφή». 
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε