Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εξηγήσεις για το έλλειμμα θα κληθεί να δώσει ο Παπακωνσταντίνου

Εξηγήσεις για το έλλειμμα θα κληθεί να δώσει ο Παπακωνσταντίνου

Μονόδρομος φαίνεται η κλήτευση Παπακωνσταντίνου στην  Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, αφού το ζήτησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο τέως υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με όσα καταγγέλλονται περί διόγκωσης του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 από 12-12,5% σε 15,4%.

Η κλήτευση του κ. Παπακωνσταντίνου έγινε μετά από πρόταση που συνυπέβαλλαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Π. Κουρουμπλής, επικαλούμενοι το άρθρο 41Α του Κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο μπορεί να κληθεί σε υποχρεωτική ακρόαση υπουργός εφ’ όσον το σχετικό αίτημα υπογράφεται από τα 2/5 των μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής. (Διαβάστε την σχετική είδηση)

Μετά τον πρόεδρο Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος προσήλθε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, αύριο, στις 4 το απόγευμα, θα προσέλθουν και τα υπόλοιπα μέλη που συγκροτούν το ΔΣ της ελληνικής στατιστικής αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Ο κ.Γεωργίου

Αίσθηση προκάλεσαν όσα είπε ο Πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου. Ο κ.Γεωργίου είπε αναφερόμενος στις καταγγελίες του μέλους της ΕΛ.ΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά οτι : “Εγώ το έλλειμμα το παρέλαβα στο 13,6 και με την αναθεώρηση πήγε στο 15,4%. Το έλλειμμα κατά 0.74% αυξήθηκε από την αναταξινόμηση 17 δημοσίων επιχειρήσεων.
Άλλος λόγος αύξησης του ελλείμματος ήταν η αναθεώρηση στοιχείων Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, η καταγραφή του εφάπαξ για δημόσιους υπαλλήλους που είχαν βγει στη σύνταξη, διορθώσεις στον ισολογισμό.

Το χρέος αυξήθηκε λόγω της αναταξινόμησης των ΔΕΚΟ, λόγω της εισαγωγής συμφωνιών εκτός αγοράς (off market swaps) 5.4 δις ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος ήταν από το swap του 2001 με Goldman Sachs που μεταλλάχθηκε με νέες συμφωνίες.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

”Βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή.Μας έχουν για μπανανία”

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες για “μαγείρεμα” του χρέους

”Προσυπογράφω.Απολύτως αληθείς οι καταγγελίες της Γεωργαντά’

 Τι απαντάει η Ν.Δ στις καταγγελίες της ΕΛΣΤΑΤ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε