Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Εξηγήσεις ζητούν ΝΔ και Δημοκρατική συμπαράταξη για τις επαφές Καμμένου με ισοβίτη

Εξηγήσεις ζητούν ΝΔ και Δημοκρατική συμπαράταξη για τις επαφές Καμμένου με ισοβίτη

Ερωτήσεις κατέθεσαν οι τομεάρχες της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον υπουργό Δικαιοσύνης και Διαφάνειας Σταύρο Κοντονή σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδα «Καρφί» για τις παρεμβάσεις του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου σε ποινική υπόθεση με τηλεφωνικές συνομιλίες που εμφανίζεται να είχε με ισοβίτη, προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία, με στόχο να τον εμπλέξει σε υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος.

Ο τομεάρχης της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος στην ερώτησή του αφού επισημαίνει ότι η προφανής αυτή παρέμβαση «επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Άμυνας σε χθεσινή του ανακοίνωση», ρωτά τον Υπουργό Δικαιοσύνης εάν «είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης ως προς την παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας» και «εάν έκανε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να προστατεύσει το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης από τέτοιου είδους απαράδεκτες παρεμβάσεις αναρμόδιων Υπουργών». 

Ο τομεάρχης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου στην δική του επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε κάνει λόγο για «αντιθεσμικές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης από τον κ. Πάνο Καμμένο», σημειώνοντας πως «αυτές προσβάλλουν το κύρος και τη λειτουργία του θεσμού της Δικαιοσύνης» και καλεί τον κ. Σταύρο Κοντονή να απαντήσει εάν « η επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον κρατούμενο υπήρξε άμεση ή έμμεση και αν το γεγονός αυτό ήταν σε γνώση του Συμβουλίου της Φυλακής; Και σ ε ποιο σημείο της διαδικασίας και με ποιο τρόπο έγινε η, κατά δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, παρέμβασή του στην Εισαγγελία και ποιες ήταν οι ενέργειες του Υπουργού Δικαιοσύνης;»

Ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, πάντως, μιλώντας πριν λίγο, την Επιτροπή της Βουλής στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την κύρωση της Συμφωνία της Βαρσοβίας κάλεσε τον κ. Σταύρο Κοντονή ότι «θα πρέπει να τα διαψεύσετε όλα αυτά τα δημοσιεύματα εάν δεν ισχύουν. Γιατί δύο τινά μπορεί να ισχύουν. Είτε να ισχύουν είτε όχι. Εάν υπάρχει όμως ίχνος αληθείας θα πρέπει να παρέμβετε- και όχι με χειρουργικό τρόπο- αλλά με απόλυτο. Μεσοβέζικες λύσεις δεν υπάρχουν…»
Ενδιαφέρον θα έχει εάν στη συνέχεια που ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής θα τοποθετηθεί επί των άρθρων του νομοσχεδίου θελήσει να αναφερθεί στο θέμα ή όχι.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε