Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Έκτακτη συνάντηση Τσίπρα – Αβραμόπουλου στο Μαξίμου

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Συνάντηση με τον επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο έχει εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Επίκεντρο της συνάντησης των δυο ανδρών το προσφυγικό και η απειλή για έξοδο της χώρας από το Σένγκεν.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Επίτροπο Μετανάστευσης ξεκίνησε στις 14:30 και ανακοινώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 14:00 από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Το τετ α τετ Τσίπρα – Αβραμόπουλου έρχεται την ώρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να στραφεί στη βοήθεια του στρατού και να χρησιμοποιήσει δυο στρατόπεδα στη Σίνδο και το Σχιστό για να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες. Στα στρατόπεδα αυτά, χωρητικότητας 8.000 ατόμων, θα φιλοξενηθούν, θα καταγραφούν και θα διαχωριστούν πρόσφυγες και μετανάστες. Τα κέντρα θα φυλάσσονται από το στρατό και την αστυνομία και όσοι οδηγούνται εκεί, θα παραμένουν για 48 ώρες πριν προωθηθούν στο εσωτερικό της χώρας.

Με τη συνδρομή του στρατού επιταχύνονται οι εργασίες για τα hotspots σε Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο, για τα οποία ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Νίκο Ευαγγελάτο, εκτίμησε πως θα είναι έτοιμα μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε