Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Έκτακτη συνάντηση Τσίπρα – Ντράγκι για την κρίση στις τράπεζες

Έκτακτη συνάντηση Τσίπρα – Ντράγκι για την κρίση στις τράπεζες

Μετά την κυβερνητική πρόταση για το νέο εκλογικό νόμο, την έναρξη της διαδικασίας για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, ανοίγει και το τραπεζικό μέτωπο καθώς προ των πυλών βρίσκονται αλλαγές στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας των τραπεζών, τις οποίες ζητούν επιτακτικά οι “θεσμοί”.

Τις προσεχείς μέρες αναμένεται έκτακτη συνάντηση του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την κρίση που έχει προκύψει που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον SSΜ (Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός) και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Ήδη και με αφορμή και τις μεγάλες επιχειρηματικές “φούσκες” που “σκάνε” το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται λόγος για σεισμό τεκτονικών διαστάσεων στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα και το “μπλοκάρισμα” από τον SSM της τοποθέτησης του Χρ. Παπαδόπουλου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς γεγονός που συνδέεται με τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης των “κόκκινων δανείων”, είναι ενδεικτικό των εξελίξεων που αναμένονται σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες να πάρουν ρυθμό χιονοστιβάδας τις προσεχείς εβδομάδες.

Οι “θεσμοί” να σημειωθεί ότι θέλουν να διαχειριστούν τα “κόκκινα δάνεια” νέα διοικητικά σχήματα στις Τράπεζες γεγονός που θα προκαλέσει ισχυρές αναταράξεις, με τον Επίτροπο Π. Μοσκοβισί αλλά και τον επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισενμπλουμ στο πλαίσιο αυτό να τονίζουν παράλληλα την ανάγκη απαρέγκλιτης τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων ώστε μέχρι το Σεπτέμβρη να έχουν κλείσει σειρά θεμάτων ώστε να εκταμιευτεί και η δεύτερη υποδόση των 2,8 δισεκ. ευρώ.

‘Ετσι ενόψει της αξιολόγησης των διοικήσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων και με φόντο την αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού χάρτη της χώρας με αιχμή τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος συμφερόντων, εντός και εκτός Ελλάδας, με το ΤΧΣ να δέχεται ισχυρές πιέσεις και με την επικείμενη συνάντηση Τσίπρα-Ντράγκι, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, να αποτελεί το “κλειδί” για ραγδαίες εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε