Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εκβιασμός με τις υπογραφές – Απειλούν με στάση πληρωμών οι δανειστές -Κρίσιμα τετ α τετ Παπαδήμου στις Βρυξέλλες

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Σίγουρα δεν θα είναι με το δεξί η πρώτη επίσκεψη του Λ. Παπαδήμου με την ιδιότητά του ως πρωθυπουργού υπό αυτές τις συνθήκες

Μέχρι τώρα η απαίτηση των εταίρων ήταν η υπογραφή “μνημονιακών φρονημάτων” για το ¨κούρεμα’ και το επόμενο δάνειο, τώρα απειλούν την Ελλάδα με άμεση στάση πληρωμών, αφού αρνούνται να ξεκλειδώσουν την 6η δόση αν δεν πάρουν έγγραφες εγγυήσεις ότι θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.

Κάπως έτσι οι συναντήσεις σήμερα του Λ. Παπαδήμου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοσέ Μπαρόζο και τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάϊ και αύριο με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμες.

Αναμένεται να συζητηθεί και να μπει πιεστικά το ζήτημα των διαβεβαιώσεων που επιζητεί το Eurogroup από τις βασικές πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας σε σχέση με την εφαρμογή του νέου προγράμματος.

Τα προβλήματα της ευρωπαϊκής οικονομίας αναμένεται επίσης να αποτελέσουν αντικείμενο των διαβουλεύσεων που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους ιθύνοντες της ΕΕ. Η ανησυχία, για το τι μέλλει γενέσθαι με τα επιτόκια δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας, ήταν έκδηλη καθ όλη την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες ενώ η κρίση φάνηκε να ακουμπά ακόμη και τις χώρες του λεγόμενου σκληρού πυρήνα της ζώνης του ευρώ.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί «από πρώτο χέρι» για τις προτάσεις που προτίθεται να υποβάλει η Επιτροπή την Τετάρτη αναφορικά με το ζήτημα της έκδοσης ευρωομολόγων.

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμα παζάρια Παπαδήμου στις Βρυξέλλες για την 6η δόση

Οι πέντε ενέργειες του Σαμαρά εξαιτίας των οποίων δεν υπογράφει

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε