Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ελλάδα προς Τουρκία:όποιoς βιάζεται,σκοντάφτει

Τις επόμενες μέρες θα απαντήσει στην επιστολή Ερντογάν ο…

Γ.Παπανδρέου.

‘Οπως είιπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει το δίαυλο άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών. Επεσήμανε όμως πως «χρειάζεται υπευθυνότητα από όλες τις πλευρές, γιατί όποιος βιάζεται σκοντάφτει».
«Είναι ζωτικής σημασίας να μιλάμε μεταξύ μας με αμεσότητα και ειλικρίνεια. Η Ελλάδα υποστηρίζει ξεκάθαρα την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Το ίδιο ξεκάθαρα τονίζει ότι στην αξιολόγηση της Τουρκίας δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις»,τόνισε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ.

Πάντως παρά τα  “μηνύματα φιλίας και συνεργασίας” της Άγκυρας, συνεχίζονται οι προκλήσεις στο Αιγαίο, παρενοχλώντας σκάφη της Frontex που επιχειρούν στην οριογραμμή Ελλάδος – Τουρκίας για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών.

Τελευταίο κρούσμα στις 04:43, όταν το εσθονικό αεροσκάφος δέχθηκε εκπομπή ασυρμάτου από τουρκικό ραντάρ, ενώ πετούσε βορείως του Αγαθονησίου σε ύψος 1.900 ποδών και εντός του ελληνικού εναέριου χώρου.
Ο Τούρκος χειριστής ζήτησε από τον πιλότο του αεροσκάφους της ευρωπαϊκής δύναμης να εγκαταλείψει την περιοχή ισχυριζόμενος ότι αυτό βρισκόταν εντός τουρκικού εναέριου χώρου.
Το αεροσκάφος της Frontex συνέχισε κανονικά την αποστολή του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε