Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ελπίδες στο παρά πέντε της έκτακτης Συνόδου Κορυφής

Αχτίδες αισιοδοξίας από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που έστω και δειλά εμφανίζεται να ”ποντάρει” στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής, ιδίως μετά τη νέα παρέμβαση της κυβέρνησης Ομπάμα.

Από το οικονομικό επιτελείο θεωρείται ως καταλυτική η νέα παρέμβαση της κυβέρνησης Ομπάμα και πως πλέον δρομολογούνται εξελίξεις σε θετική κατεύθυνση σε σχέση με τα ελληνικά ζητούμενα, δηλαδή την επιμήκυνση του δανείου και την μείωση των επιτοκίων.

Μάλιστα η αλλάγή του κλίματος, όπως τη διαρρέουν, είναι τέτοια που δεν θα αποτελέσει έκπληξη το να ξαναμπεί στην ατζέντα το θέμα της επαναγοράς ελληνικών ομολόγων από τον νέο μηχανισμό σωτηρίας.

Οι κυβερνητικές πηγές θεωρούν πως τίποτε από όλα αυτά δεν θα συζητούνταν τώρα εαν δεν είχε μπει στο αεροπλάνο με κατεύθυνση τη Γερμανία ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Ομπάμα.

Μάλιστα με νόημα υπενθυμίζουν το τηλεφώνημα με το οποίο πέρσυ το Μάιο ο Ομπάμα ξεκλείδωσε τις αντιστάσεις της Μέρκελ ανοίγοντας στην Ελλάδα την πόρτα για το Μνημόνιο και το σχέδιο διάσωσης.

‘Ολα αυτά θα αποδειχτούν την Παρασκευή στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής όπου η κυβέρνηση πλέον εμφανίζεται να περιμένει μία ”πρόγευση λύσης” για την οικονομία μας.

Διαβάστε επίσης :Νέα παρέμβαση Ομπάμα για λύση στην κρίση χρέους της Ελλάδας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε