Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έμμεση Παρέμβαση Παπούλια υπέρ Παπαδήμου - Όχι της ΝΔ για συμβούλιο αρχηγών

Έμμεση Παρέμβαση Παπούλια υπέρ Παπαδήμου - Όχι της ΝΔ για συμβούλιο αρχηγών
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.12.2011 | 16:21
Πρώτη δημοσίευση: 22.12.2011 | 13:05

Η είδηση προέκυψε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό και η κίνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ερμηνεύεται ως έμμεση στήριξη στον κ. Παπαδήμο.

Ο Κάρολος Παπούλιας τηλεφώνησε στον Λουκά Παπαδήμο για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα του υπουργικού συμβουλίου.

Όμως παράλληλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε στον Πρωθυπουργό πως βρίσκεται στη διάθεσή του για την σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να έχουν νέα επικοινωνία μετά τις συναντήσεις του κ. Παπαδήμου με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνησή του.

Λίγο αργότερα η ΝΔ μέσω πηγών από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωνε αρνητική στο ενδεχόμενο σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.
Η ΝΔ υποστηρίζει: «Τα όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των πολιτικών αρχηγών είναι προφανή και δεν άλλαζουν, δεν κατανοούμε τη σκοπιμοτητα μία τέτοιας συνάντησης».

Στις διαρροές κύκλων της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ ότι χρειάζεται αποσαφήνιση του ρόλου και της αποστολής τής κυβέρνησης, η ΝΔ απαντά ότι αυτά είναι δεδομένα. Όσο για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και πάλι η ΝΔ υποστηρίζει ότι «η ημερομηνία των εκλογών έχει αποφασιστεί και είναι η 19η Φεβρουαρίου, έστω λίγο νωρίτερα ή λίγο αργότερα ανάλογα με την εξέλιξη του PSI».

Αυτό είναι και το πλαίσιο με το οποίο θα προσέλθει αύριο ο κ. Σαμαράς στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Διαβάστε επίσης:


Δέχεται η Ν.Δ. παράταση της θητείας; Τετ α τετ Παπαδήμου-Σαμαρά αύριο   Διαδώστε αυτό το άρθρο