Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Έμμεση πίεση της τρόικας στην κυβέρνηση για επιτάχυνση μέσω ανώνυμων δηλώσεων

– Αξιωματούχος τρόικας στο Reuters : ”Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα, καμία εγγύηση για το αποτέλεσμα”
– ”Δεν είναι δεδομένη ούτε η νέα βοήθεια των 90 δις ευρώ στην Ελλάδα” προειδοποιεί ο ”ανώνυμος τροικανός”
– Φεύγει η τρόικα από την Ελλάδα και αφήνει διορία ενός μήνα στην κυβέρνηση

Ανώτατος αξιωματούχος της τρόικας επέλεξε, λίγο πριν πακετάρουν τα πράγματα τους και αναχωρήσουν από τη χώρα μας, να μας προειδοποιήσει ΑΝΩΝΥΜΑ.

Οι συνομιλίες για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων προοδεύουν, όμως δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως θα καταλήξουν σε εθελοντική συμφωνία με τους ιδιώτες κατόχους ομολόγων, δηλαδή τράπεζες, και μάλιστα με υψηλό επίπεδο συμμετοχής που είναι το ζητούμενο, φέρεται να δηλώνει στο Reuters.

Η απάντηση αυτή οδήγησε αυτόματα στην επόμενη και κρισιμότερη ερώτηση.
Αν δηλαδή δεν υπάρξει εθελοντική συμφωνία υπάρχει ενδεχόμενο άτακτης ελληνικής χρεοκοπίας;
Και η ακριβής απάντηση του ”ανώνυμου τροικανού” ήταν :” Στόχος μας παραμένει το πρόγραμμα να έχει εθελοντικό χαρακτήρα. Αν με ρωτήσετε αν υπάρχει εγγύηση ότι η ανταλλαγή θα είναι εθελοντική, θα σας πω: “Φυσικά, τίποτα δεν είναι εγγυημένο.”

Πέταξε το μπαλάκι στη χώρα μας για τη νέα βοήθεια των 90 δις ευρώ!

Στις αρχές του 2012 η χώρα μας περιμένει πως και πως την εκταμίευση 90 δις ευρώ, που προβλέπονται στο νέο πρόγραμμα, για να διοχετευτούν στις τράπεζες, στους ιδιώτες που θα πουν ”ναι” στο κούρεμα, και για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών.

Όλα αυτά να μην τα θεωρείται δεδομένα καθώς τελούν υπό μία γιγαντιαία προυπόθεση, μας διαφωτίζει ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της τρόικας.Ποιά είναι αυτή;
”Τα κράτη-μέλη της ΕΕ και το ΔΝΤ δεν θα είναι πρόθυμα να δώσουν στην Ελλάδα το τεράστιο αυτό ποσό που ανέρχεται σε δεκάδες δισ. ευρώ, χωρίς πρώτα να έχουν πειστεί ότι τα χρήματα θα πιάσουν τόπο, είναι πολύ σημαντικό οι ελληνικές αρχές να το κατανοήσουν αυτό και να προβούν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις”.

Φεύγει η τρόικα αφήνοντας τελεσίγραφο στην κυβέρνηση

Πάλι νωρίτερα αλλά αυτή τη φορά όχι άτακτα φεύγει από τη χώρα μας η τρόικα χωρίς καμία πρόοδο στα καυτά ανοιχτά θέματα του Μνημονίου.

Ξανάρχονται μεταξύ 15- 20 Ιανουαρίου και θα βάλουν τις απαιτούμενες υπογραφές τους στη νέα δανειακή σύμβαση εαν δουν χειροπιαστά και μετρήσιμα αποτελέσματα από την κυβέρνηση στους εξής τομείς :

– Στην πάταξη της φοροδιαφυγής για την οποία περιμένουν νούμερα και όχι ευχολόγια
– Για την εφεδρεία 30.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο Δεκέμβριο
– Για άμεσο λουκέτο σε δεκάδες ΔΕΚΟ και φορείς του Δημοσίου
– Για τις αλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία και τις αποκρατικοποιήσεις

Όπως διαρρέεται ο εφιάλτης των τροικανών είναι μήπως ξεσπάσει σοβαρή κυβερνητική κρίση λόγω των κομματικών αλλά και των εσωκομματικών συγκρούσεων για τα μέτρα.

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε