Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Εμπλοκή με το ΔΝΤ! “Ακραίες οι διαφορές μας με το Ταμείο” – Στις 17 Οκτωβρίου τα εργασιακά

Εμπλοκή με το ΔΝΤ! “Ακραίες οι διαφορές μας με το Ταμείο” – Στις 17 Οκτωβρίου τα εργασιακά

«Ήταν μία διερευνητική και διαδικαστική συζήτηση», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τους θεσμούς για τα εργασιακά.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας, βάση της διαπραγμάτευσης θα είναι το πόρισμα της Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που αναμένεται να κατατεθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Είναι τόσο ακραίες οι διαφορές μας με το ΔΝΤ, όπου κάθε ουσιώδης συζήτηση δεν θα μπορούσε να γίνει αν δεν είχαμε ένα κείμενο αναφοράς, όπως είναι αυτό της Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις ομαδικές απολύσεις, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι η οποιαδήποτε ουσιαστική, δεσμευτική συζήτηση θα πρέπει να γίνει μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί προς το τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού.

Επίσης, όπως σημείωσε, η επόμενη συνάντηση που θα αφορά τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε