Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Εμπλοκή στο “κούρεμα” παρά τις διαβεβαιώσεις Βενιζέλου

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Πριν προλάβει να δηλώσει αισιόδοξος για την πορεία του PSI ο υπουργός Οικονομικών για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους ιδιώτες δανειστές της χώρας, ήρθαν οι εξελίξεις να τον διαψεύσουν.

Όπως μεταδίδει το Reuters το ισπανικό hedge fund Vega Asset Management αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Η κίνηση αυτή, αν και δεν αιτιολογήθηκε, ενισχύει τις ανησυχίες για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης. Πληροφορίες πάντως θέλουν την Vega Asset Management να έχει επενδύσει τα μισά της κεφάλαια σε CDS τα τελευταία χρόνια και έτσι να μην την συμφέρει μια συζήτηση που επικεντρώνεται στη μη πληρωμή των ασφαλίστρων κινδύνου.

Στην ομάδα παραμένουν πάντως η Εθνική, η Alpha Eurobank, η AXA, η BNP Paribas, η CNP Assurances, η Commerzbank, η Deutsche Bank, η ING, η Intesa San Paolo και η LBBW.

Επίσης η εφημερίδα Les Echos επικαλείται δηλώσεις άλλου τραπεζίτη (του οποίου δεν αποκαλύπτεται η ταυτότητα λόγω της εμπλοκής του στις διαπραγματεύσεις) ο οποίος εκτιμά ότι “δεν θα υπάρξει συμφωνία εντός του τρέχοντος έτους”.

Την ίδια ώρα στελέχη του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, που συντονίζει τις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες λένε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα και πιέζουν ασφυκτικά προς αυτή την κατεύθυνση…
“Το ΙFF επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό, δεν θέλει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για πολλές εβδομάδες. Αλλά η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη ακόμη να πραγματοποιήσει ουσιαστικές συζητήσεις για το επιτόκιο και τη λήξη των ομολόγων”, είπε τραπεζίτης κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε επίσης:
Κοντά σε συμφωνία για το “κούρεμα” – Η τρόικα θέλει κι άλλα μέτρα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε