Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Έμποροι και επαγγελματίες για το πρόγραμμα Σαμαρά

Έμποροι και επαγγελματίες για το πρόγραμμα Σαμαρά

Οι έμποροι συμφωνούμε ότι κανένα νέο μοντέλο ανάπτυξης δεν μπορεί να εφαρμοστεί, εάν δεν αλλάξει πρώτα το σύστημα διακυβέρνησης που συντηρεί τη γραφειοκρατία και την κρατική σπατάλη.

 Για να συμβεί, όμως, αυτό θα πρέπει μετά τις εκλογές να υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού μιας νέας ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να αποφύγουμε χαοτικές καταστάσεις στην αγορά και περιπέτειες ακυβερνησίας της χώρας μας.

Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, σχολιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Ιωάννης Ρεκλείτης, σημείωσε από την πλευρά του ότι θα αποτελέσει σύμμαχο της επόμενης κυβέρνησης κάθε προσπάθεια που θα έχει στόχο για έξοδο από την ύφεση, την προσέλκυση επενδύσεων και την τόνωση της ρευστότητας στην αγορά.

«Προτεραιότητα για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες είναι όλες οι οικονομικές εξαγγελίες να μην παραμείνουν προεκλογικές δεσμεύσεις, αλλά να γίνουν μετεκλογικές πράξεις, και οι συγκεκριμένες προτάσεις της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση, δεν θα μπορούσαν να μην μας βρουν σύμφωνους, αφού στην αγορά δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για νέους αλλά ούτε και για παλαιούς φόρους» υπογράμμισε ο κ. Κορκίδης.

Ο κ. Ρεκλείτης σημειώνει ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΕΕΑ) έχει 270.000 μέλη, ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους που πλήττονται από την κρίση, και καλωσορίζει προτάσεις που δίνουν τη δυνατότητα στα επιμελητήρια να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης για τη χώρα μας. Υπενθυμίζει δε ότι το επιμελητήριο έχει εκπονήσει δέσμη προτάσεων οι οποίες θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, με μέτρα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και έχουν ως εξής:

– Ενίσχυση ανταγωνιστικότητας και ενθάρρυνση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, μελών του ΕΕΑ.

– Δημιουργία σύγχρονης υποδομής πληροφόρησης, ενημέρωσης, στήριξης των επιχειρήσεων με δημιουργία νέου διαδικτυακού τόπου: για ενημέρωση, δικτύωση, παροχή οδηγιών για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, εισαγωγή καινοτομιών, δημιουργία marketplace κ.λπ., οn line επιχειρηματικές πληροφορίες και εργαλεία, υπηρεσία πληροφόρησης (help desk) για τις ΜΜΕ που δεν είναι εξοικειωμένες με τη χρήση του διαδικτύου και υπηρεσία ενημέρωσης πληροφόρησης για έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας (σε start ups).

Ακόμη προτείνεται η καταγραφή και η παρακολούθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε κλαδικό επίπεδο και η διαμόρφωση προτάσεων για κλαδικά επιχειρηματικά μοντέλα, συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα και εξειδικευμένους φορείς για μελέτη ειδικών θεμάτων που αφορά τις επιχειρήσεις και δημιουργία προφίλ επιχειρηματικής δραστηριότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αντ.Σαμαράς: “Λεφτά δεν υπάρχουν”- “Θα διατηρηθούν 13ος και 14ος μισθός” – “Μείωση φορολογίας σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε