Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Ενας πρωθυπουργός λέει ψέμματα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αρνούνται οι δύο πρώην πρωθυπουργοί οτι είπαν στον Γιούνκερ τη γνωστή πλεόν φράση “κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα”

Κάποιος λέει ψέμματα. Ή ο Καραμανλής, ή ο Σημίτης ή ο Γιούνκερ.

Οι δύο ΄Ελληνες πρώην πρωθυπουργοί αρνούνται οτι απο τα χείλη τους βγήκε η ντροπιαστική για τη χώρα μας ατάκα “κυβερνώ μια διεφθαρμενη χώρα”.

Η πρώτη διάψευση ήρθε απο το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή. Συνεργάτες του το μεσημέρι της Κυριακής είπαν κατηγορηματικά: “φυσικά ο κ. Καραμανλής ουδέποτε χρησιμοποίησε τέτοιους χαρακτηρισμούς και όσοι του αποδίδουν τέτοια λόγια ένα μόνο στόχο έχουν: Τον αποπροσανατολισμό”. O πρώην πρωθυπουργός έσπευσε να κάνει τη διάψευση αυτή μέσω συνεργατών του μετά τις δηλώσεις του Γ. Παπακωσναντίνου απο την Ουάσιγκτον: “νομίζω πως είναι απολύτως σαφές ακόμη και χωρίς τη λέξη πρώην, ότι ο κ. Γιούνκερ δεν αναφέρεται στον κ. Παπανδρέου, αλλά σε προηγούμενο πρωθυπουργό. Και όλοι νομίζω μπορούμε να φανταστούμε σε ποιον αναφέρεται”.

Τη σκυτάλη των διαψεύσεων του κ. Γιούνκερ πήρε ο Κώστας Σημίτης το απόγευμα. Με αυστηρή γλώσσα ξεκαθάρισε: “Πρόκειται για ανοησίες. Επί των ημερών μου η χώρα είχε ανάπτυξη με ρυθμό 5% και έλλειμμα 4%. Δεν είχα κανένα λόγο και δεν θα δεχόμουν καμία συζήτηση αν η χώρα μου ήταν διεφθαρμένη, ή όχι”.

Τελικά ποιός απο τους δύο πρώην πρωθυπουργούς λέει αλήθεια; ‘Η μήπως πρέπει να αμφισβητηθούν τα λόγια του Ζαν Κλώντ Γιούνκερ; Μάλιστα εκείνος οφείλει να ξεδιαλύνει μία τόσο μεγάλη παρεξήγηση που πρώτα εκθέτει τους πρώην πρωθυπουργούς αλλά κυρίως τον λαό της “διεφθαρμένης χώρας”. Πάντως, όπως μετεδωσε το Mega, o Γάλλος δημοσιογράφος με τον οποίο συνομίλησε ο κ. Γιούνκερ έχει ηχογραφημένη τη συνομιλία στην οποία ακούγεται το όνομα του ‘Ελληνα πρωθυπουργού αλλά οχι καθαρά.

Τι λέει η κυβέρνηση

Κυβερνητικοί κύκλοι θεωρούν οτι ορισμένοι επιχειρούν να αξιοποιήσουν και να εκμεταλλευτούν τις δηλώσεις Γιούνκερ με σκοπό τον αποπροσανατολισμό απο τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Συμπληρώνουν οτι το γεγονός είναι ένα και δεν το αμφισβητεί κανείς: το έλλειμμα αυξήθηκε επι κυβερνήσεων ΝΔ κατα 120-130 δισ. ευρώ και ζητούν εκ νέου απο τον κ. Σαμαρά να πάρει σαφή θέση αν ήταν σωστή ή όχι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή.

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Νέα “βόμβα” Γιούνκερ για ‘Ελληνα πρωθυπουργό
Ν. Ευαγγελάτος: Ποιός πρωθυπουργός το είπε; Και οι τρεις.

  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε