Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ενδιαφέρον από Ιαπωνία για τις αποκρατικοποιήσεις

Ενδιαφέρον από Ιαπωνία για τις αποκρατικοποιήσεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.07.2012 | 17:12
Πρώτη δημοσίευση: 13.07.2012 | 17:12

O υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε σήμερα με τον κοινοβουλευτικό υφυπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Ryuji Yamane και τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Hiroshi Toda.

Ο υπουργός ενημέρωσε τους ιάπωνες αξιωματούχους για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα και για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, και σύμφωνα με τον ίδιο έδειξαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων κι έτσι η ελληνική πλευρά προσβλέπει σε μια πολύ καλή συνεργασία.

«Ενημέρωσα τους κ. Ryuji Yamane και Hiroshi Toda για τα μέτρα που θα πάρει η χώρα μας, προκειμένου να επαναφέρει σε τροχιά την οικονομία και το πρόγραμμα. Η Ιαπωνία- όπως μου εξήγησαν- το τελευταίο διάστημα έχει δώσει 70 δισ. δολάρια στο ΔΝΤ και στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), προκειμένου να ξεπεραστεί η ευρωπαϊκή κρίση, ως εκ τούτου πρέπει να γνωρίζουν ότι τα χρήματα που δίνουν πιάνουν τόπο. Τους παρουσίασα το πρόγραμμά μας, τους ενημέρωσα και για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή. Έδειξαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και προσβλέπουμε σε μια πολύ καλή συνεργασία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψάχνουν υπουργείο-υπουργείο πώς θα κόψουν τα 11,7 δισ. ευρώ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο