Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

“Ενιαίος φορολογικός συντελεστής και μειωμένος ΦΠΑ “

“Ενιαίος φορολογικός συντελεστής και μειωμένος ΦΠΑ “

Η υψηλή (8η στη Ευρώπη) φορολογία της Ελλάδας δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αντίθετα ενισχύει τη φοροδιαφυγή, ενώ ταυτόχρονα ο κρατικός μηχανισμός δεν αποδίδει και τα αναμενόμενα

Η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από ένα απλό και σταθερό φορολογικό σύστημα λέει η “Δημιουργία Ξανά” ώστε να υπάρξει η πολυπόθητη ανάπτυξη.

Η “Δημιουργία, ξανά!” υποστηρίζει τον άμεσο σχεδιασμό ενός απλού φορολογικού συστήματος, το οποίο θα είναι σταθερό για χρονική περίοδο τουλάχιστον μίας δεκαετίας. Η σταθερότητα του φορολογικού καθεστώτος είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες για την προσέλκυση επενδύσεων και την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Στα πλαίσια αυτού του φορολογικού συστήματος, η «δημιουργία, ξανά!» υποστηρίζει την εφαρμογή ενιαίου φορολογικού συντελεστή, ίσου με 15% σε όλες τις κατηγορίες εισοδημάτων και στον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (με πολύ χαμηλότερους συντελεστές στους τομείς του τουρισμού και της οικοδομής). Οι χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές, όχι μόνο βοηθούν την οικονομική δραστηριότητα, αλλά παράλληλα περιορίζουν το κίνητρο της φοροδιαφυγής.

Η οικονομία υποφέρει και οι άνεργοι αυξάνονται καθημερινά. Η κοινωνία δεν αντέχει και δε μπορεί να περιμένει άλλο. Πρέπει να γίνουν αλλαγές, τώρα!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε