Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ενημέρωση ζητά η ΝΔ για τα ταξίδια του πρωθυπουργού

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Να ενημερώσει αμέσως μετά την επιστροφή του στην Αθήνα τους πολιτικούς αρχηγούς και τη Βουλή για το περιεχόμενο των συνομιλιών και τα αποτελέσματά τους, ζητά από τον πρωθυπουργό η ΝΔ.

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως είναι ευνόητο ότι μετά την επιστροφή του Γ.Παπανδρέου «περιμένουμε να δούμε τα πρακτικά και συγκεκριμένα αποτελέσματα των ταξιδιών του στο εξωτερικό» τα οποία όπως είπε, πρέπει να αποτυπωθούν κυρίως στη μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας.
 
Σημείωσε επίσης ότι το κόστος δανεισμού «εκτινάχθηκε σε δυσθεώρητα ύψη εξαιτίας της τακτικής του πρωθυπουργού μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου», υποστηρίζοντας ότι κ. Παπανδρέου μίλησε για χρεοκοπία της Ελλάδας και δεν πήρε εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα τα οποία θα ήταν ηπιότερα «από αυτά που υποχρεώθηκε να πάρει».
 
Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για ηθελημένη αδράνεια και αναποφασιστικότητα του πρωθυπουργού, η οποία, όπως είπε, «αύξησε το βαθμό σκληρότητας των μέτρων που απαίτησαν οι διεθνείς αγορές».
 
«Ο κ. Παπανδρέου απέφυγε να δράσει εγκαίρως για να μην πάρει το κόστος των μέτρων προσωπικά ο ίδιος» συνέχισε και κάλεσε τον πρωθυπουργό μετά την επιστροφή του να πάρει άμεσα μέτρα για τη στήριξη των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων καθώς και μέτρα για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και την ενίσχυση της απασχόλησης.
 
Είπε επίσης ότι η ΝΔ θα προτείνει συνεχώς μέτρα ενώ σημείωσε ότι εδώ και 2,5 εβδομάδες μόνο ένα από τα 23 μέτρα που έχει προτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση.
«Κάθε καθυστέρηση στην υιοθέτηση και εφαρμογή μέτρων θα αποβεί μοιραία» τόνισε.
 
 
Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκρινε επίσης θετική την κατάργηση βίζας για τους Έλληνες που θα ταξιδεύουν στις ΗΠΑ. Παρέπεμψε σε ανακοίνωση που βγήκε από το γραφείο της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία, όπως επεσήμανε, αναφέρει με κάθε σχετική λεπτομέρεια όλες τις ενέργειες που έγιναν από την κυβέρνηση Καραμανλή μέχρι τον Ιούνιο του 2009 όταν φτάσαμε στη θετική κατάληξη με την υπογραφή των σχετικών συμφωνητικών.
 
Σε ερώτηση αν είχε προηγηθεί της ανακοίνωσης από το γραφείο της πρώην υπουργού Εξωτερικών συνεννόησή της με τον κ. Σαμαρά, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε πως «στη ΝΔ είναι πάγια τακτική να συνεννοούνται πάντοτε τα γραφεία και δεν αποτελεί είδηση η συνεργασία των γραφείων και ιδίως των στελεχών».
 
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε