Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Εννέα κόμματα στη Βουλή σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Εννέα κόμματα στη Βουλή σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού, καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Public Issue που δημοσιοποιήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Στη δημοσκόπηση προβλέπεται υποχώρηση της επιρροής των δύο μεγαλύτερων κομμάτων και κατακερματισμός των επιλογών των πολιτών, που πλειοψηφικά τάσσονται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας.

Με βάση την εκτίμηση της εταιρίας, στη νέα Βουλή θα εκπροσωπούνται εννέα κόμματα, καθώς η Νέα Δημοκρατία, που προηγείται, συγκεντρώνει 19%, το ΠΑΣΟΚ 14,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13%, η ΔΗΜ.ΑΡ. 12%, το ΚΚΕ 11%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 11%, η Χρυσή Αυγή 5%, ο ΛΑΟΣ 3%, οι Οικολόγοι – Πράσινοι 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, η Δράση 2% και 3,5% τα λοιπά.

Σε ποσοστό 89%, εξάλλου, οι πολίτες, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, πιστεύουν ότι από τις εκλογές δεν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Μάλιστα το 52% δηλώνει ότι επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας, έναντι 17% που θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση και 8% οικουμενική.

Στο ερώτημα, τέλος, για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 18% απαντά Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ στη δεύτερη θέση, με ποσοστό 15%, ισοβαθμούν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και 34% δηλώνει «κανένας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήνυμα του Λ. Παπαδήμου για τις εκλογές στις 6 Μαΐου: “Μπροστά στον κίνδυνο μπορούμε να συνεργαζόμαστε”

91% δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση – Οι δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε