Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ενώπιον της Δικαιοσύνης στέλεχος του ΚΚΕ

Ενώπιον της Δικαιοσύνης στέλεχος του ΚΚΕ

Για “αθλιότητα” μιλά το ΚΚΕ, όσον αφορά δημοσίευμα του “Έθνους της Κυριακής” που μιλά για υπόθεση κακοδιαχείρισης εις βάρος του ΝΑΤ, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο ευρωβουλευτής Γ. Τούσσας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήρε την ασυλία του κ. Τούσσα μετά από αίτημα του Πρωτοδικείου Πειραιά. Την άρση ασυλίας ζήτησε και ο ίδιος θέλοντας να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να αποδείξει το αβάσιμο των κατηγοριών, όπως υποστηρίζει.

Ο κ. Τούσσας ήταν μέλος του ΔΣ του ΝΑΤ από το 1998 ως το 2004 ως εκπρόσωπος του σωματείου. Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης του ΕΚ το Πρωτοδικείο Πειραιά αναφέρει ότι ο κ. Τούσσας ελέγχεται για “εικαζόμενη απάτη” σε βάρος της περιουσίας του ΝΑΤ.

Όπως λέει το Έθνος ο κ. Τούσσας μαζί με άλλα μέλη της Διοίκησης του ΝΑΤ, κατηγορείται ότι μείωσε την περιουσία του Ταμείου κατά 147.000 ευρώ, χορηγώντας πιστοιποιητικό μη οφειλής σε ναυτιλιακή εταιρεία ώστε να συμμετέχει σε διαγωνισμό. Μάλιστα – λέει το ρεπορτάζ, η υπηρεσία εισηγήθηκε την πλήρη εξόφληση όλων των οφειλών ή κατάθεση εγγυητικής επιστολής Τραπέζης, προκειμένου να χορηγηθεί το πιστοποιητικό.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

“Μια νέα αθλιότητα σε βάρος του ΚΚΕ διαπράττει η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» του μεγαλοεπιχειρηματία Μπόμπολα. Ο δημοσιογράφος Π. Τσούτσιας, ενώ γνωρίζει όλα τα πραγματικά γεγονότα που αφορούν την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Τούσσα, τα διαστρεβλώνει.

Γράφει για «κεραυνό εν αιθρία» και για «σοκ που υπέστη το ΚΚΕ» από την άρση της ασυλίας, όταν γνωρίζει ότι εδώ και μέρες το ΚΚΕ έχει καταγγείλει ως εντελώς αβάσιμη την κατηγορία της εισαγγελίας Πειραιά σε βάρος του ευρωβουλευτή, γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση που κράτησε ο Γ. Τούσσας στο ΔΣ του ΝΑΤ, όπως προκύπτει και από τα πρακτικά της συνεδρίασης. Τα ίδια τα πρακτικά τα έχει στα χέρια του ο δημοσιογράφος, ωστόσο έκανε εντελώς επιλεκτική χρήση τους.

Το μεγάλο μίσος των μεγαλοεπιχειρηματιών και εφοπλιστών κατά του ΚΚΕ δεν κρύβεται με τίποτα και είναι απολύτως δικαιολογημένο. Όσο κι αν προσπαθούν να το συκοφαντήσουν και να πλήξουν το ηθικό του κύρος, το μόνο που θα καταφέρουν είναι για μια ακόμα φορά να σπάσουν τα μούτρα τους”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε