Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Ενότητα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση ζήτησε η Ντόρα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μια ημέρα μετά την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός της, η Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζήτησε εθνική ενότητα και αλήθεια για τον ελληνικό λαό.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ενημέρωσε τον Κάρολο Παπούλια για το νέο κόμμα που μπαίνει στην πολική γραμμή της χώρας και κάλεσε σε ενότητα και εθνική συνεννόηση «μακριά από καρέκλες και υπουργεία», όπως είπε.

«Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις, να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση. Στόχος του δικού μας Κινήματος είναι να φέρουμε νέους ανθρώπους και νέες προτάσεις. Πάνω από όλα, να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να μπορούμε να τον κοιτάξουμε στα μάτια αύριο», είπε αρχικά η πρώην υπουργός εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου.

Ξεκαθάρισε δε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι δε στοχεύει σε κυβερνητικές συμμαχίες αλλά στην εθνική συνεννόηση.«Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά. Μην σκέπτεστε καρέκλες ή υπουργεία. Πρέπει να συνεννοηθούμε για το αυτονόητο σήμερα στην Ελλάδα. Και πρέπει να έχουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις το θάρρος να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Το δικό μας Κίνημα είναι αποφασισμένο να το κάνει. Θα προκαλέσουμε συζήτηση πάνω στα υπαρκτά, στα μεγάλα θέματα που απασχολούν σήμερα την Ελλάδα για να την βγάλουμε από την κρίση», τόνισε.

Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία στην ίδρυση του κόμματός της, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «όλα θα κριθούν στον χρόνο και καθένας θα μπορεί να δει τι πραγματικά είμαστε και τι πιστεύουμε. Η χθεσινή εκδήλωση έδειξε ότι υπάρχουν σε ολόκληρη την Ελλάδα άνθρωποι υπεύθυνοι, αποφασισμένοι να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, άνθρωποι που θέλουν το νέο, το καινούργιο, το διαφορετικό. Φιλοδοξία μας είναι να το εκφράσουμε. Θα κριθούμε κι εμείς όπως όλοι στον χρόνο και θα δείτε αν ο στόχος έχει επιτευχθεί ή όχι».

Προσερχόμενη, στο Προεδρικό Γραφείο, η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για ένα «κίνημα υπεύθυνων πολιτών που τους άλλαξε η κρίση» και παρέδωσε την ιδρυτική διακήρυξη στον κ. Παπούλια, ο οποίος της ευχήθηκε «καλή δύναμη για τα παρακάτω, γιατί δεν είναι και εύκολο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε