Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Εντολή Γερουλάνου για έρευνα- εξπρές μετά τις καταγγελίες για ρουσφέτια

Εντολή Γερουλάνου για έρευνα- εξπρές μετά τις καταγγελίες για ρουσφέτια

Εντολή να διερευνηθεί το δημοσίευμα που αναφέρει ότι η υφυπ. Εσωτερικών διόρισε συγγενείς και συγχωριανούς στο Μουσείο Πέλλας, έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού. Η ίδια η κ. Τζάκρη διεψεύδει το δημοσίευμα.

Ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρει ότι “αφού ο υπουργός κ. Γερουλάνος πληροφορήθηκε το βράδυ της Παρασκευής την ύπαρξη σχετικού δημοσιεύματος και για να διαπιστώσουμε αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί του”, έδωσε εντολή να μεταβεί κλιμάκιο του υπουργείου στην Πέλλα. Το κλιμάκιο θα κάνει έλεγο σε όλα τα δικαιολογητικά των υποψηφίων για να διασταυρωθεί η μοριοδότηση και έχει εντολή να καταθέσει το πόρισμα ως το μεσημέρι της Τρίτης.  

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας που γίνεται απο το μεσημέρι, κυβερνητικοί κύκλοι διαρρέουν οτι δεν προκύπτει κάτι μεμπτό για την κα Τζάκρη.  Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα στην κυβέρνηση είναι οτι η υφυπουργός δεν θα χρειαστεί να παραιτηθεί.

Η είδηση “έσκασε” το βράδυ της Παρασκευής και βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Αποκαλύψεις“.
Η υφυπουργός Εσωτερικών με έδρα την Μακεδονία, Θεοδώρα Τζάκρη, σύμφωνα με τις “Αποκαλύψεις” , φέρεται να εμπλέκεται σε ένα όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων συγγενών και συγχωριανών της. Σύμφωνα με το δημοσιεύμα η Θεοδώρα Τζάκρη προσέλαβε 36 συγγενείς και συγχωριανούς της από τους συνολικά 300 υποψηφίους σε διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού για το Μουσείο της Πέλλας. Η εφημερίδα δημοσιεύει την λίστα της ντροπής με τους 36 συγγενείς και συγχωριανούς της υφυπουργού Εσωτερικών, από την οποία φαίνεται πως όλοι είναι γνωστοί της από συγγενείς εώς ξαδέλφια. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Τζάκρη κατάγεται από την Πέλλα όπου εκεί βρίσκεται το εν λόγω Μουσείο και κατοικεί στα Γιαννιτσά, ενώ έχει διατελέσει και αντινομάρχης Πέλλας.

Τι απαντά η κα Τζάκρη

Σύμφωνα με ανακοίνωση- απάντηση της υφυπουργού, για τη διενέργεια του διαγωνισμού ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία και η ίδια δηλώνει ότι θα στραφεί δικαστικά κατά της εφημερίδας. Τονίζει πως η ίδια δεν είχε καμία ανάμειξη στον  διαγωνισμό για την πρόσληψη εκτακτου ωρομίσθιου προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού. Ο διαγωνισμός- σημειώνει-  διενεργείται αποκλειστικά με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ και με αυστηρή μοριοδότηση των προσόντων των υποψηφίων, χωρίς την ανάμειξη κανενός άλλου Υπουργείου πλην του ΥΠΠΟ .

“Κατηγορούμαι” συνεχίζει η ανακοίνωση “επειδή στον πίνακα επιτυχόντων του συγκεκριμένου διαγωνισμού αναγράφονται συμπολίτες μου, δύο εκ των οποίων τυχαίνει να είναι συνεπώνυμοί μου, είτε λόγω συγγένειας, είτε λόγω απλής συνωνυμίας και καταγγέλλεται ότι η τυχόν επιτυχία στον συγκεκριμένο διαγωνισμό αυτών των ανθρώπων, οφείλεται σε δική μου παρέμβαση, ενώ αποκρύβεται τεχνηέντως το γεγονός ότι οι πίνακες επιτυχόντων καταρτίστηκαν με βάση τα προσόντα που είχαν τα άτομα αυτά και την μοριοδότησή τους σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Άλλωστε οι πίνακες επιτυχόντων υπόκεινται σε ενστάσεις από κάθε ενδιαφερόμενο. Είναι προφανές ότι τα άτομα που αναγράφηκαν στους πίνακες επιτυχόντων, είτε είναι συγγενείς μου, είτε τυχαίνει απλά να έχουν κοινό επώνυμο με μένα, έχουν κάθε δικαίωμα να μετέχουν σε διαγωνισμούς προσπαθώντας να πετύχουν την πρόσληψή τους σε κάποια θέση και έχουν κάθε δικαίωμα να πετυχαίνουν σε κάποιο διαγωνισμό, εφόσον πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια”.

“Παρά τις ανωτέρω διευκρινίσεις όμως” προσθέτει “και επειδή είναι ανάγκη για όλους μας να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στην λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, παρακαλώ προσωπικά και δημοσίως το ΥΠΠΟ να προβεί στην εν γένει διερεύνηση του  διαγωνισμού, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα διαγωνισμό που οργανώθηκε και εποπτεύεται αποκλειστικά από το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού, που έχει και την ευθύνη για την συνολική νόμιμη και διαφανή διεξαγωγή του. Μάλιστα μετά από αίτημα δικό μου και εντολή του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση, την υπόθεση θα διερευνήσει και ο  Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Τέλος, η κα Τζάκρη κάνει λόγο για “άδικη, αστήρικτη και αήθη επίθεση σε βάρος της” και επισημαίνει πως έχει δώσει ήδη εντολή στους δικηγόρους της να προβούν άμεσα στην υποβολή μηνύσεως και αγωγής για συκοφαντική δυσφήμιση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε