Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Εντολή Σαμαρά για νέο σχέδιο νόμου για την ιθαγένεια

Εντολή Σαμαρά για νέο σχέδιο νόμου για την ιθαγένεια

Μετά το «κόκκινο» του ΣτΕ στο νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή να έρθει στη Βουλή νέο νομοσχέδιο που να ανταποκρίνεται στις επιταγές του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου να διαμορφώσει και προωθήσει σχέδιο νόμου, που θα ανταποκρίνεται στις παραδοχές και τις αποφάσεις του ΣτΕ.

«Άλλωστε, αποτελεί και προγραμματική δέσμευση της Κυβέρνησης η προσαρμογή του θεσμικού πλαισίου απόδοσης Ιθαγένειας στις σύγχρονες ευρωπαϊκές απαιτήσεις και στις ιδιαίτερες συνθήκες του Ευρωπαϊκού νότου», αναφέρει η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Την Τρίτη, η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε σχεδόν ομόφωνα αντισυνταγματικό το νόμο Ραγκούση και συγκεκριμένα τις διατάξεις που έδωσαν τη δυνατότητα στους αλλοδαπούς να συμμετάσχουν στις περιφερειακές εκλογές, με τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Το δικαστήριο έκρινε ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται από το Σύνταγμα μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, αν δεν γίνει αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο “νόμος Ραγκούση” για την ιθαγένεια

Ανοιχτή σύγκρουση Κουβέλη – Σαμαρά – Απαράδεκτη η εγκύκλιος για την ιθαγένεια λέει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της

Σεισμός στην κυβέρνηση μετά την απόφαση για την ιθαγένεια – Το ΠΑΣΟΚ μιλά για παράνομη απόφαση

Της … ιθαγένειας στην Κυβέρνηση

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε