Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Εντυπωσιασμένη η Λαγκάρντ αλλά “πατάξτε επιτέλους τη φοροδιαφυγή”

Εντυπωσιασμένη η Λαγκάρντ αλλά “πατάξτε επιτέλους τη φοροδιαφυγή”

Τα καλύτερα λόγια είχε να πει για την Ελλάδα και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ (μετά την Άνγκελα Μέρκελ) για την Ελλάδα και την εκτέλεση του προγράμματος. Το ΔΝΤ μας έδωσε τις… δόσεις που μας “χρωστούσε”.

Το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε την Τετάρτη η Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς το ΔΝΤ συμφώνησε να καταβάλει την επόμενη δόση του δανείου στη χώρα μας.

“Το πρόγραμμα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, με ισχυρή δημοσιονομική προσαρμογή και αξιοσημείωτα οφέλη στην ανταγωνιστικότητα σε σχέση με το εργασιακό κόστος” τόνισε η κ. Λαγκάρντ.

“Η δημοσιονομική προσπάθεια της Ελλάδας υπήρξε εντυπωσιακή από κάθε άποψη. Η ενισχυμένη προσαρμογή προκαταβολικά θα βοηθήσει στην επαναφορά των δαπανών στα επίπεδα πριν από την υιοθέτηση του ευρώ. Και έχει σχεδιαστεί για να προστατέψει τους πιο ευάλωτους” είπε και επανέλαβε την ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής. “Η Ελλάδα χρειάζεται να αναμορφώσει ριζικά την φορολογική διοίκηση της, να ενισχύσει τις εισπράξεις φόρων, να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και να συρρικνώσει τον διογκωμένο δημόσιο τομέα, ιδιαίτερα με στοχευόμενες μειώσεις προσωπικού”, όπως τόνισε.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ έστειλε για ακόμα μια φορά ένα μήνυμα προς τις πολιτικές δυνάμεις για συναίνεση. Είπε ότι θα χρειαστούν «δραστικές» μεταρρυθμίσεις και εγχώρια υποστήριξη προκειμένου να καλυφθούν οι οικονομικές προκλήσεις της χώρας. Τόνισε επίσης ότι αναγκαία είναι και η μακροπρόθεσμη στήριξη από τους εταίρους της ευρωζώνης.

«Ενώ το πρόγραμμα έχει προσαρμοστεί με γνώμονα τη βαθύτερη ύφεση και την ικανότητα εφαρμογής του, η στρατηγική εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην αποκατάσταση της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας του χρέους» δήλωσε η Λαγκάρντ σε ανακοίνωσή της, μετά την απόφαση του Συμβουλίου του ΔΝΤ να καταβάλει την επόμενη δόση στην Ελλάδα ύψους 3,24 δισεκατομμύρια ευρώ.

Υποστήριξε ότι θα είναι επίσης σημαντικό για την κυβέρνηση να παραδώσει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την ενίσχυση της διακυβερνητικής διαδικασίας, εάν είναι απαραίτητο, όπως εκτιμά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ΔΝΤ ενέκρινε 3,24 δισ. για την Ελλάδα

Λαγκάρντ: «Δεν έχω καμία διάθεση να διαπραγματευτώ με τους Έλληνες»

Ξαναέβαλε την… κασέτα η Κριστίν Λαγκάρντ: Οι Έλληνες να πληρώνουν τους φόρους τους

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε