Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Επαιξε τα ρέστα του – Εισηγήθηκε ψήφιση των μέτρων και κάλεσε την ΔΗΜΑΡ να επανεξετάσει

Επαιξε τα ρέστα του – Εισηγήθηκε ψήφιση των μέτρων και κάλεσε την ΔΗΜΑΡ να επανεξετάσει

Τι αποκόμισε από τον Στουρνάρα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να υπερψηφίσει το κόμμα του τις αποκρατικοποιήσεις. Όλο το παρασκήνιο. Τι είπε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Σε μια μακροσκελή ομιλία ο Ευάγγελος Βενιζέλος, φάνηκε να τα παίζει όλα για όλα, αφού αναφέρθηκε σε όλα τα μείζονα ζητήματα – αγκάθια που απασχολούν το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι πρέπει να εγκριθούν τα μέτρα, ενώ για να μην υπάρξουν παρατράγουδα για τις αποκρατικοποιήσεις που ψηφίζονται απόψε στην Βουλή ενημέρωσε τους διαφωνούντες βουλευτές ότι θα υπάρξει μια τροποποίηση.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αποφασίστηκε να μπει στο νομοσχέδιο μια ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι στρατηγικού χαρακτήρα δημόσιες επιχειρήσεις που θα αποφασίζεται να αποκρατικοποιηθούν θα περνούν ΜΟΝΟ με την έγκριση της Βουλής.

Όσον αφορά στα εσωκομματικά και για τα πυρά που δέχεται από εκείνους που λένε σε κάθε ευκαιρία ότι “το ΠΑΣΟΚ τελείωσε” (Λοβέρδος, Ραγκούσης, Πάγκαλος κ.α) μίλησε για “Κουτσουλίτσες επικοινωνίας ελαχίστων ανθρώπων”.

Είπε επίσης ότι η ψήφιση των μέτρων είναι εθνικό και παραταξιακό καθήκον και αν τα μέτρα καταψηφιστούν, αυτό θα σημάνει όψιμη αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

“Το ΠΑΣΟΚ”, είπε ο κ.Βενιζέλος, “ζήτησε τη ψήφο των πολιτών για τη συμφωνημένη με τους εταίρους αναθεώρηση της σύμβασης και όχι για την τυχοδιωκτική καταγγελία της. Τέσσερις μήνες μετά δε μπορεί να αμφισβητείται η κυβέρνηση, δε μπορεί να πορευτεί έτσι ο τρόπος και να λειτουργήσει η δημοκρατία, τόνισε. Πρέπει να πείσουμε τους προοδευτικούς πολίτες για τη συνέπειά μας”.

Για την ΔΗΜΑΡ: “Ζει τις δυσκολίες της διακυβέρνησης, αλλά δεν είναι πιο υπεύθυνη από εμάς. Ξεκαθάρισε, έτσι, ότι ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει τη συμφωνία με τους δανειστές για να υπάρξει ασφαλής έξοδος από την κρίση. Η ΝΔ δεν κυβερνά μόνη της Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι πιο ευαίσθητη από εμάς”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρίσιμο τεστ για τα μέτρα η ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις

Κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε