Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Επεισοδιακή συνέντευξη Παππά στην Deutsche Welle – Τι εξόργισε τον Έλληνα υπουργό

Επεισοδιακή συνέντευξη Παππά στην Deutsche Welle – Τι εξόργισε τον Έλληνα υπουργό

– Μια συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά που θα συζητηθεί δόθηκε στην Deutsche Welle, εξ’ ολοκλήρου στα αγγλικά
– Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Έλληνας υπουργός εκνευρίστηκε με τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου και μάλιστα σε δυο σημεία ζήτησε να διακοπεί η συνέντευξη, κάτι όμως που δεν έγινε…
– Την οργή του κ. Παππά προκάλεσε και η ερώτηση για το “λιάζονται” της κας Χριστοδουλοπούλου

 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην οικονομία και στο τι έχει επιτύχει η κυβέρνηση αλλά και στο προσφυγικό. Ειδικά στο τελευταίο ο εκνευρισμός του υπουργού κορυφώθηκε όταν ρωτήθηκε για την περίφημη φράση της πρώην υπουργού Μετανάστευσης, Τασίας Χριστοδουλοπούλου ότι «λιάζονται οι μετανάστες».

Οι τόνοι ανέβηκαν από την αρχή της συνέντευξης όταν η συζήτηση περιστράφηκε στην οικονομία. Επι 26 λεπτά, όσο κράτησε η συνέντευξη, ο υπουργός Επικρατείας προσπαθούσε να απαντήσει στις πιεστικές ερωτήσεις του δημοσιογράφου και μάλισταδεν έκρυψε τον εκνευρισμό του όταν ο δημοσιογράφος επέμενε.

Η συνέντευξη δόθηκε στις 6 Μαϊου και ο κ. Παππάς προσπάθησε πολλές φορές να υπερασπιστεί τις πολιτικές της κυβέρνησης. Όταν ο δημοσιογράφος του επεσήμανε αρκετές φορές ότι δεν θα συζητούσαμε τώρα για την Ελλάδα αν είχαν γίνει όλα σωστά ο κ. Παππάς επιχείρησε δίνοντας οικονομικά στοιχεία να απαντήσει.

Η κορύφωση όμως της αντιπαράθεσης ήρθε όταν έπεσε στο τραπέζι το όνομα της κας Τασίας Χριστοδουλουπούλου. Όταν στα αγγλικά του είπε ο δημοσιογράφος: “There are no immigrants on the streets of central Athens. These people are simply sunbathing”.

Ο κ. Παππάς τότε απάντησε ότι η λέξη sunbathe που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος δεν είναι η ακριβής μετάφραση της λέξης «λιάζονται». Όμως ο δημοσιογράφος του αντέτεινε: «Η ίδια η κ. Χριστοδουλοπούλου δεν έχει αρνηθεί τη μετάφραση αυτή».

«Ναι, αλλά εγώ σας λέω ότι το sunbathe σημαίνει απολαμβάνω τον ήλιο στην παραλία… Είπε ότι υπήρχαν μετανάστες που απολάμβαναν έξω τον ήλιο» είπε ο κ. Παππάς.

Ο δημοσιογράφος όμως ήταν πολύ πιεστικός και τότε οργισμένος ο κ. Παππάς ζήτησε να διακόψουν.

Ο δημοσιογράφος συνέχισε να του επισημαίνει ότι πρόκειται για επίσημη δήλωση και προσπάθησε στη συνέχεια να μαλακώσει τον κ. Παππά δίνοντάς του χρόνο να εξηγήσει. Εκείνος τότε απάντησε: «Υπήρχαν άνθρωποι που απολάμβαναν τον ήλιο κάποια στιγμή μέσα στη μέρα. Ποιο είναι το πρόβλημα; Ειλικρινά αναρωτιέμαι ποιο είναι το πρόβλημα με αυτή τη δήλωση». Όταν τελειώνει η συνέντευξη ο εκνευρισμός του κ. Παππά είναι τόσο εμφανής που σηκώνεται από την καρέκλα του, κάτι φαίνεται να λέει και αποχωρεί από το δωμάτιο…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε