Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Επεισόδιο Μόσιαλου με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή – Τώρα αυτός τους φταίει;

EUROKINISSI
– “Δεν είσαι εκλεγμένος βουλευτής και δεν έχεις καμία θέση εδώ μέσα. Φύγε από εδώ”
–  Παρέμβαση Πετσάλνικου για να ηρεμήσουν τα πνεύματα
– Όλη η φασαρία έγινε για τα προνόμια των βουλευτών
Μια δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε τηλεοπτικό κανάλι, έθιξε, άγνωστο γιατί, συναδέλφους του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ο κ.Μόσιαλος είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του  ΑΛΤΕΡ: «εγώ είμαι νέος βουλευτής και έχω αποποιηθεί τα βουλευτικά μου προνόμια».

Και προφανώς δεν φανταζόταν οτι θα δεχόταν έντονη επίθεση με το που θα έμπαινε στο εντευκτήριο της Βουλής.

Σύμφωνα με όσους ήταν παρόντες, η βουλευτής Τρικάλων του ΠαΣοΚ κυρία Σούλα Μερεντίτη αλλά και ο βουλευτής Β’ Πειραιώς κ. Ι. Διαμαντίδης επιτέθηκαν λεκτικά στον κ. Μόσιαλο. Ο κ. Διαμαντίδης του είπε ότι «αυτά που είπες είναι απαράδεκτα» και ότι «προσβάλλεις υπουργούς και βουλευτές». Πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία, απολογούμαστε στον κόσμο κι έρχεσαι εσύ και μιλάς για βουλευτικά προνόμια».

Πιο αγανακτισμένη η κυρία Μερεντίτη είπε στον κ. Μόσιαλο: «Τι δουλειά έχεις εσύ εδώ; Είσαι ανεπιθύμητος στο Εντευκτήριο. Εδώ είναι χώρος …προνομιούχων βουλευτών».

Στην συνέχεια η κα Μερεντίτη αποχώρησε από την αίθουσα. Ο κ.Μόσιαλος παρεμεινε και μετά από λίγη ώρα επέστρεψε  στο γραφείο του.

Για την ιστορία, ο κ.Ηλίας Μόσιαλος είναι αλήθεια οτι δεν έχει κάνει χρήση κανενός “προνομίου” από όσα έχουν οι βουλευτές από την πρώτη ημέρα της συμμετοχής του στην κυβέρνηση.

Είναι καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας και διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics. Το 1998 υπήρξε συνιδρυτής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Συστημάτων και Πολιτικών Υγείας, ενός σημαντικού ερευνητικού κέντρου ανάλυσης μεταρρυθμίσεων συστημάτων υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και 14 ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Εχει εργαστεί ως σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην Παγκόσμια Τράπεζα, στα υπουργεία Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αυστρίας, του Βελγίου, της Βραζιλίας, της Κίνας, της Κύπρου, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Ιρλανδίας, της Ρωσίας, της Νότιας Αφρικής, της Νότιας Κορέας, της Ισπανίας και της Σουηδίας. Τον Οκτώβριο του 2009, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οργισμένοι, λένε, είναι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Θα καταψηφίσουν;

Χάνουν όλοι ως 450 ευρώ το μήνα από τα… μισά…

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε