Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Επείσθησαν όλοι πλην Βασιλικής Κατριβάνου

Επείσθησαν όλοι πλην Βασιλικής Κατριβάνου

“Υπάρχουν φορές που όσο κι αν προσπαθείς να εξορθολογίσεις κάτι δεν μπορείς να το κάνεις. Είναι σημαντικό, πιστεύω, να ξέρουμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε, ώστε να κρατήσουμε μέσα μας την ελπίδα και την αίσθηση ότι ζούμε τη ζωή όπως της αξίζει, ακόμα και μέσα στην ήττα.

…Εφαρμόζουμε μέτρα και πολιτικές που έρχονται σε αντίθεση με τον πυρήνα των αξιών και της πολιτικής μας ταυτόχρονα, όμως, αδυνατώ να σκεφτώ οποιαδήποτε αξιόπιστη εναλλακτική. Γι’ αυτό και παραιτούμαι. Είναι, για μένα, ένα βαθύ πολιτικό και υπαρξιακό αδιέξοδο, για το τι κάνουμε (και ξέρω ότι το ζουν βασανιστικά πολλές και πολλοί από τον κόσμο της Αριστεράς, αλλά και ευρύτερα, ανεξάρτητα από τη στάση που επιλέγει τελικά ο καθένας), και δεν θεωρώ ότι κάποιος αυτή τη στιγμή έχει τη λύση. Φυσικά, το βαθύ αυτό αδιέξοδο δεν λύνεται μιλώντας για «προδότες» και «προδοσία» αντίθετα, ένας τέτοιος λόγος όχι μόνο συσκοτίζει τα πράγματα, αλλά μας βυθίζει ακόμα πιο βαθιά στο τέλμα”.

Οι αναφορές αυτές της Βασιλικής Κατριβάνου στην επιστολή παραίτησης της μέσω facebook αποτυπώνουν πλήρως το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ το διήμερο συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς πολλοί από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ψήφισαν κόντρα στις ιδεολογικοπολιτικές τους αρχές.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι η βουβή δυσαρέσκεια των βουλευτών έχει φθάσει το χείλος του ποτηριού και αρκεί μια ακόμη σταγόνα για να ξεχειλίσει με το ότι αυτό συνεπάγεται για τις πολιτικές εξελίξεις και ήδη ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης το Φθινόπωρο με τις εργασιακές σχέσεις στον πυρήνα της διαπραγμάτευσης έχουν χαράξει “κόκκινη γραμμή” απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όσον αφορά τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα η παρουσία του στη Βουλή απέναντι στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη που επιχείρησε να διαγράψει ένα πρωθυπουργικό προφίλ με το δικό του…”Ζάππειο” και στη δριμεία κριτική των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης ήταν εμφανώς αμυντική με πάμπολλους αριθμούς, ποσοστά και στοιχεία προκειμένου να πείσει ΚΟ και δανειστές ότι “το καραβάνι προχωρά” και υλοποιεί την συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού εντός του πλαισίου με επιτυχία.

“Απόψε οι Ευρωπαίοι ηγέτες παίρνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις που ανέλαβε και αναλαμβάνει την ευθύνη που της αναλογεί. Μένει τώρα να αναλάβει τις ευθύνες της και η άλλη πλευρά και πιστεύω ότι θα γίνει” είπε εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το αυριανό Eurogroup αλλά και για την μελλοντική πορεία της χώρας.

Και σε μια σαφή προσπάθεια να καμφθούν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας ανακοίνωσε ότι δεν θα ζητηθούν αναδρομικά του ΕΚΑΣ (αντιδρούσε η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ) και δεν θα παγώσουν οι ωριμάνσεις των ειδικών μισθολογίων (αντιδρούσε η ΚΟ των ΑΝΕΛ), προανήγγειλε τη σύσταση νέου Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα χρηματοδοτήσει την άρση αδικιών και την επέκταση του κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος.

“Γυρίζουμε σελίδα, οι άναρθρες κραυγές του παλιού πολιτικού συστήματος θα είναι σε λίγο ψίθυρος στα αυτιά της Ελλάδας” επισήμανε τέλος καλώντας τους ψυχολογικά και συναισθηματικά φορτισμένους βουλευτές της συμπολίτευσης να ψηφίσουν τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου και με το οικονομικό επιτελείο επί δύο μέρες να διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για τα τελευταία δημοσιονομικά μέτρα μέχρι το 2018 και ότι το Υπερταμείο και ο “κόφτης” δεν υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας.

Έπεισαν όλους πλην της Βασιλικής Κατριβάνου…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε