Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Επικοινωνία Παπανδρέου-Πούτιν με φόντο τα ενεργειακά

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι αγωγοί Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης και South Stream βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η συνομιλία των δυο πρωθυπουργών έγινε με πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου, έγινε γνωστό από το περιβάλλον του Έλληνα πρωθυπουργού.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τους αγωγούς South Stream και Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και συμφώνησαν, στα στάδια της κατασκευής τους να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Πούτιν για το περιεχόμενο των συνομιλιών με τον κύπριο Πρόεδρο, Δημήτρη Χριστόφια, στη Λάρνακα, αλλά και για τις επαφές, που πρόκειται να έχει στη Μέση Ανατολή. Τέλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός διαβίβασε στο Ρώσο ομόλογό του τους χαιρετισμούς του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλου.

Νωρίτερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε συνομιλία με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Μπόικο Μπορίσοφ για την ενεργειακή συνεργασία Μόσχας-Ρωσίας. Σύμφωνα με την ενημέρωση της υπηρεσίας Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού «πέραν της εμπορικής – οικονομικής θεματολογίας των διμερών σχέσεων, οι πρωθυπουργοί Ρωσίας και Ελλάδας αναφέρθηκαν αναλυτικά στις διμερείς και πολυμερείς διαστάσεις της συνεργασίας κατά την υλοποίηση των ενεργειακών σχεδίων στην περιοχή».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε