Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Επιμένει για δημοψήφισμα για το Σκοπιανό ο Καρατζαφέρης

“Δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση, γιατί μας βρίσκει σε μια οδυνηρή θέση”, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης και πρότεινε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για να αποφασίσoυν οι πολίτες για το όνομα της γειτονικής χώρας.

Ο κ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real Fm, επέρριψε ευθύνες στα δύο μεγάλα κόμματα, λέγοντας: “Είμαστε σε μια ήττα που οφείλεται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ” και τόνισε ότι για το θέμα της ονομασίας θα πρέπει “να βρούμε μια λύση που δεν θα προσβάλλει την ιστορία μας”. Ταυτοχρόνως, τάχθηκε εναντίον μιας σύνθετης ονομασίας και επανέλαβε ότι αν υπάρχει όνομα “Μακεδονία” για τα Σκόπια, το κόμμα του θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν περιελήφθη στο πρόγραμμα των συναντήσεων του Αμερικάνου αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε: “Φρόντισα να βγάλω εαυτόν έξω από το πελατολόγιο. Εγώ δεν πηγαίνω και δεν ήθελα να πάω”.

Ο κ. Καρατζαφέρης προέβλεψε ότι “το παρόν κυβερνητικό σχήμα θα κυβερνήσει για παρά πολύ καιρό”, ακόμη και μετά τις εκλογές, καθώς, όπως επεσήμανε, “δεν θα υπάρχει ούτε αυτοδυναμία ούτε αυτονομία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπέρ των Σκοπίων η απόφαση του Δικαστηρίου τη Χάγης – Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα

Καρατζαφέρης: “Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις τελείωσαν για πάντα! – Η θητεία της κυβέρνησης δεν θα λήξει στις 19/02” – Πολιτική

 

 

Αποκλειστικό: Μυστική συνάντηση Καρατζαφέρη με τον Θ. Λυμπερόπουλο – Πολιτική

 

Καρατζαφέρης σε Ντόρα: “Κάνε τον πόνο σου φιλότιμο και σκέψου που βρίσκεσαι” – Πολιτική

 

Καρατζαφέρης: Να γίνει δημοψήφισμα για το Σκοπιανό – Πολιτική

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε