Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Επιμένει η ΝΔ: ‘Οχι στις απολύσεις, ναι στην εργασιακή εφεδρεία

Σε παρέμβασή του στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης ξεκαθάρισε πως η ΝΔ λέει “όχι” στις απολύσεις, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του κόμματος για το θέμα.

 Όπως τόνισε ο κ. Λαζαρίδης η ΝΔ ζητά πάγωμα των προσλήψεων για 3 χρόνια και εφαρμογή του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας για τους οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται.

 “Αν απολύσουμε μαζικά δημόσιους υπαλλήλους, πέρα από τα κοινωνικά προβλήματα το δημόσιο εξοικονομεί συνολικά το πολύ για κάθε υπάλληλο που παίρνει για παράδειγμα 1200 ευρώ, 125 ευρώ το μήνα για κάθε ένα που απολύει καθώς θα υπάρχουν πολλαπλασιαστικές συνέπειες για το κράτος, από μειωμένα έσοδα και κέρδη που θα φέρουν πρόσφατες απολύσεις, πρόσθετη μείωση εσόδων για το κράτος και πρόσθετη αύξηση των δαπανών.

    Αν ο ίδιος υπάλληλος μπει στη λογική της εφεδρείας τότε το δημόσιο επωφελείται κατά 360 ευρώ, καθώς θα πληρώνεται με το 70% των αποδοχών του. Αυτός που θα είναι στην εφεδρεία αν βρει άλλη δουλειά θα πάψει να καλύπτεται από αυτό το καθεστώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ‘Ολα τα σενάρια για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο – Στα δυο η κυβέρνηση για τις απολύσεις

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε