Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Επιμένει ο Δασκαλόπουλος: Δημοψήφισμα τώρα!

“Ας μην φοβόμαστε το λαό. Ας έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του και στο ένστικτο αυτοσυντήρησής του”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, εμμένοντας στην πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Το δημοψήφισμα είναι η πιο υγιής πολιτική λύση εφόσον όλα δείχνουν ότι οι αλλαγές μένουν στα χαρτιά, μια συναίνεση εθνικής πνοής είναι αδύνατη και οι εκλογές απλώς θα αναπαραγάγουν το αδιέξοδο, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ και πρόσθεσε ότι η πρότασή του επιχειρήθηκε να διαστρεβλωθεί από όσους τρομάζουν στη σκέψη ότι ο λαϊκός παράγοντας μπορεί να αποφασίσει και να αναλάβει την ευθύνη για το μέλλον του.

“Όλοι οι δημόσιοι ρήτορες μιλούν εν ονόματι του λαού αλλά κανείς δεν μπορεί να εκφράσει το λαό καλύτερα από τον ίδιο”.

Ο κ.Δασκαλόπουλος ανέφερε ότι εναπόκεινται να διατυπωθεί το ακριβές ερώτημα αν είμαστε διατεθειμένοι να εξαλείψουμε όλες τις παθογένειες και να επιτελέσουμε τις αναγκαίες αλλαγές ώστε να μη βρεθούμε εκτός ευρωπαϊκής τροχιάς.

Τόνισε δε ότι στη συζήτηση που θα γίνει, θα υποχρεωθούν όλοι οι πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς να μιλήσουν για την οικονομική πραγματικότητα, να τοποθετηθούν για τα προβλήματα που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και να εξηγήσουν στο λαό τις συνέπειες στην πορεία του τόπου και στη ζωή του καθενός.

Κύκλοι του ΣΕΒ ανέφεραν εξάλλου ότι η χθεσινή τοποθέτηση της ελληνίδας επιτρόπου, Μαρίας Δαμανάκη, έθεσε με ακόμη πιο σκληρό τρόπο το δίλημμα που θέτει ο ΣΕΒ, καθώς η κ.Δαμανάκη μίλησε ακόμη και για επιστροφή στη δραχμή.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα δώσει την απαιτούμενη πολιτική ώθηση στην κυβέρνηση για να προχωρήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πολιτικό κρυφτούλι για το δημοψήφισμα

“Το δημοψήφισμα θα διχάσει την κοινωνία”

Στήνουν κάλπες δημοψηφίσματος;

Δημοψήφισμα για την πορεία της χώρας ζητά ο ΣΕΒ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε