Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Επιμένει ο Κυρίτσης για τους “Μένουμε Ευρώπη” και “καρφώνει” Μάρδα! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ούτε βήμα πίσω από την τοποθέτησή του δεν κάνει ο νεοορκισθείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, παρά τον σάλο που προκάλεσε μέσα από το άρθρο του, στο οποίο υποστήριζε πως η κυβέρνηση ψηφίστηκε για να μετακυλήσει τα βάρη στους “Μένουμε Ευρώπη”. Μάλιστα επεφύλασσε κι ένα… καρφί για τον Δημήτρη Μάδρα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. που ορκίστηκε αυτή την εβδομάδα, παίρνοντας τη θέση της Βασιλικής Κατριβάνου που παραιτήθηκε μετά τα τα “όχι” που είπε στην ψηφοφορία της Κυριακής για το “Υπεραταμείο” και τον “κόφτη”) μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή mega Σαββατοκύριακο, δήλωσε ότι θα έγραφε ξανά το επίμαχο άρθρο, αλλά θα επεξηγούσε περισσότερο τη θέση του. Επανέλαβε μάλιστα ότι αναφερόταν στην μετακύλιση των βαρών στους πιο εύπορους.

Για τον Μάρδα

Μάλιστα, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Δημήτρη Μάρδα, πως δεν υπάρχει κράτος που να μπορεί να ακολουθήσει την πρόταση Κυρίτση, απάντησε: “Τόσο κατάλαβε ο κ. Μάρδας, τόσο είπε”!

Επιπρόσθετα, αναφερόμενος στην επιστολή του βουλευτή της ΝΔ, κ. Καράογλου, με την οποία ζητεί την παραπομπή του στην επιτροπή Δεοντολογίας κάνοντας λόγο για επικίνδυνη συμπεριφορά που προσβάλει τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό, ο κ. Κυρίτσης υπογράμμισε: “O κ. Καράογλου είναι βουλευτής και ζητάει να παραπεμφθώ στην επιτροπή Δεοντολογίας για έκφραση γνώμης. Ωραίος βουλευτής“.

Ο Γιώργος Κυρίτσης επικαλέστηκε ακόμη την αναφορά του προέδρου της ΝΔ ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευποροτέρων” εξηγώντας πως “η πολιτική εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μετακύλιση ενός κομματιού του βάρους από τους ασθενέστερους στους ευπορότερους”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης πως δεν υπάρχει αντιπαράθεση με αυτούς που ψήφισαν “Ναι” στο δημοψήφισμα του 2015, αλλά “υπάρχει η πάγια αντιπαράθεση στις κοινωνίες ανάμεσα στους φτωχούς και τους πλούσιους”.

“Πολλοί πλούσιοι άνθρωποι ψήφισαν ”όχι”, πολλοί φτωχοί άνθρωποι-γιατί έτσι κατάλαβαν- ψήφισαν ”ναι” .Το θέμα δεν είναι ποιος ψήφισε τι, αλλά η κατανομή των βαρών από τους φτωχούς στους πλούσιους”, τόνισε ο Γ. Κυρίτσης.

“Υπάρχει κάποιος τρόπος η εφορία να βρει ποιος έχει ψηφίσει τι;”, διερωτήθηκε ενώ ερωτώμενος αν ήταν μια “λάθος γραφή ή κάτι το υπερβολικό” απάντησε αρνητικά, επαναλαμβάνοντας πως “αν βάλουμε κάτω τα ποιοτικά στοιχεία της ψήφου και του δημοψηφίσματος θα δούμε ποιες ήταν οι επιλογές”.

Για το προσφυγικό

Σχετικά με το προσφυγικό, ο Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε πως η Ειδομένη άδειασε από κόσμο και η επόμενη φάση θα είναι το αποσυμφόρηση του Πειραιά και του αεροδρομίου του Ελληνικού.

“Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα επί τη βάσει δημοσιευμάτων για καταγγελίες για πορνεία στον καταυλισμό του Ελληνικού, δεν είχε γίνει καταγγελία επίσημη” τόνισε ακόμη.

Δείτε όσα δήλωσε για το προσφυγικό

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε