Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Επιμένει ο Σαμαράς για εκλογές πριν το Πάσχα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Επιμένει να τοποθετεί το χρόνο των εκλογών πριν από το Πάσχα ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην προσπάθειά του να διαφυλάξει μια από τις… κόκκινες γραμμές του κόμματός του και να πείσει την κομματική βάση ότι δεν υποχωρεί.

Ο Αντώνης Σαμαράς, βρέθηκε τη δεύτερη ημέρα του έτους στη Θεσσαλονίκη και έκανε για άλλη μια φορά δημόσια παρέμβαση, ξεκαθαρίζοντας πως οι εκλογές θα γίνουν πριν από την επόμενη μεγάλη θρησκευτική γιορτή, ενώ ευχήθηκε το 2012 να είναι και η χρονιά που θα ξεκινήσει η έξοδος της χώρας από την κρίση.

«Μην πάμε στα πολιτικά, είμαστε στα πολιτιστικά» είπε όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι μετά την επίσκεψη και ξενάγησή του στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, για το πότε τοποθετεί το χρόνο των εκλογών.

Εσπευσε όμως, να διευκρινίσει με σαφή στόχευση: «Αλλά, άμα χρειαστεί σας λέω ότι είναι πριν από το Πάσχα». Μια δήλωση που έγινε την επομένη της φράσης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, ότι γίνεται πόλεμος στην κυβέρνηση.

Ο ίδιος είχε φροντίσει και προ ημερών να θέσει «βέτο» στη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών μετά το Πάσχα, με άρθρο του στην εφημερίδα Real Νews  και ξεκαθαρίζει σε όλους τους συνομιλητές του – το έκανε και σε συνάντηση που είχε με βουλευτές και στελέχη στη Θεσσαλονίκη- ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία κωλυσιεργία και ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν πριν από τις 15 Απριλίου.

«Είχαμε προσδιορίσει όλοι μαζί ως καταλληλότερη ημερομηνία την 19η Φεβρουαρίου. Αν η συμφωνία για ανταλλαγή ομολόγων λήξει νωρίτερα μπορούν οι εκλογές να γίνουν νωρίτερα. Αν χρειαστούν μερικές εβδομάδες ακόμα, τότε μπορούν οι εκλογές να καθυστερήσουν λίγο ακόμα. Αλλά να εξηγούμαστε: όχι μετά το Πάσχα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε