Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Επιμένει ο Τσίπρας για το Μνημόνιο – Νέα επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό

Για παταγώδη αποτυχία των μέτρων του μνημονίου και για τραγικές συνέπειες από την αδυναμία της κυβέρνησης να εκπληρώσει μερικούς από τους στόχους που είχε θέσει, κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανακατέθεσε την σχετική επίκαιρη ερώτηση του, προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. η οποία δεν είχε συζητηθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

«Παρά τις προεκλογικές και μετεκλογικές διαβεβαιώσεις του κ. Πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης, συμφωνήθηκε μαζί με την τρόικα ένα ακόμη νέο «επικαιροποιημένο» μνημόνιο. Η παταγώδης αποτυχία των μέτρων του πρώτου και του αναθεωρημένου μνημονίου, είναι φανερή τόσο από τις τραγικές συνέπειες που είχε στην οικονομία, όσο και από την αδυναμία της κυβέρνησης να εκπληρώσει μερικούς έστω από τους στόχους που είχε θέσει», τονίζει ο κ Τσίπρας και συμπληρώνει:

«Επειδή στη νέα συμφωνία προβλέπεται κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μεγέθυνση τη ανεργίας, ερωτάται ο πρωθυπουργός:

-Γιατί προχώρησε η κυβέρνηση σε νέο μνημόνιο αφού όπως έλεγε διαρκώς στο πρόσφατο παρελθόν, όλα πάνε καλά, δεν χρειάζονται νέα μέτρα και εντός του 2011 θα ξαναβγούμε στις αγορές;

-Πότε σκοπεύει να ενημερώσει το ελληνικό κοινοβούλιο ή να φέρει προς συζήτηση και ψήφιση το νέο μνημόνιο;

-Έχει συνυπολογίσει το οικονομικό και κοινωνικό κόστος (φτώχεια, ανεργία, κοινωνικός αποκλεισμός, εργασιακά δικαιώματα) από το νέο μνημόνιο;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε