Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Επιμένει στις καταγγελίες του για βουλευτή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Επιμένει στις καταγγελίες του για βουλευτή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Μόνο έναν-δύο βουλευτές και όχι το σύνολό τους αφρούν οι καταγγελίες του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Δημήτρη Κυριτσάκη, για εξυπηρέτηση συμφερόντων. Αυτό διευκρίνισε ο ίδιος στη Επιτροπή Θεσμών, ωστόσο επέμεινε στις καταγγελίες περί προσπάθειας επηρεασμού των αποφάσεων της Αρχής, φωτογραφίζοντας συγκεκριμένο βουλευτή, ο οποίος, όπως υποστήριξε, εξυπηρετεί συμφέροντα επιχειρήσεων, καταθέτοντας συνεχώς ερωτήσεις προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Το θέμα έθεσε στην Επιτροπή Θεσμών ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευοπούλος, καλώντας τον κ. Κυριτσάκη να εξειδικεύσει τις καταγγελίες του περί βουλευτών, οι οποίοι σε συνεργασία με δικηγορικά γραφεία κάνουν σκόπιμα συχνές ερωτήσεις, καθώς, όπως τόνισε, αυτή η γενίκευση, χωρίς ονόματα και σε εποχή που επικρατεί ο λαϊκισμός, τους απαξιώνουν όλους.

Ο κ. Κυριτσάκης απέφυγε να πει ονόματα, όμως, άφησε αιχμές για βουλευτή που υπέβαλε μήνυση εναντίον του, αμέσως μετά τις καταγγελίες του στην Επιτροπή Θεσμών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται». Παράλληλα, ανέφερε ότι θα παραδώσει όλα τα στοιχεία που έχει η ανεξάρτητη Αρχή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος διεξάγει προκαταρκτική έρευνα, μετά την αναφορά του βουλευτή. Όπως επεσήμανε, και ο ίδιος έχει κάνει έγγραφη καταγγελία γι’ αυτό το φαινόμενο των συχνών ερωτήσεων. «Πιστεύω να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση με τα στοιχεία που θα καταθέσω», υπογράμμισε.

«Τρέχουν παράλληλα τέσσερις-πέντε εισαγγελικές έρευνες που αφορούν ερωτήσεις βουλευτών. Αυτό το θεωρώ παθογένεια. Πρέπει να ενημερώνουμε τη Βουλή, όχι, όμως, με κάθε ερώτηση βουλευτή να τρέχουμε στη δικαιοσύνη», ανέφερε ο κ. Κυριτσάκης. «Πρέπει κάπου να σταματήσει αυτό. Εκτιμώ τον ρόλο και το βάρος της αποστολής των βουλευτών. Αλλά αυτή η ιδιότητα δεν μπορεί να είναι εφαλτήριο, ώστε να μετέρχονται σε τέτοιες διαδικασίες για να επηρεάσουν την Επιτροπή ή να της επιβάλουν τέτοιες διαδικασίες και να μας φτάνουν σε αυτό το σημείο. Απευθύνθηκα και στον πρόεδρο της Βουλής να βοηθήσει να προστατευτεί η Αρχή», πρόσθεσε.

Με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης πεπραγμένων της Επιτροπής για το 2015, ο κ. Κυριτσάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με την υπόθεση των σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου, ανέφερε ότι θα κλείσουν 22 καταστήματα «Carrefour». Όπως σημείωσε, για αυτά τα σούπερ μάρκετ θα δοθεί στον κ. Σκλαβενίτη ένα χρονικό διάστημα έξι μηνών και αν δεν καταφέρει να τα πουλήσει θα μπει εντολοδόχος, ο οποίος θα αναλάβει την πώλησή τους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε